Zane en Addison Stewart.
Volledig scherm
Zane en Addison Stewart. © GoFundMe

Eerste slachtoffers van tragedie met springkasteel in Australië krijgen gezicht

Op het Australische eiland Tasmanië zijn de eerste twee slachtoffers van het ongeval met een springkasteel geïdentificeerd. Addison Stewart en Zane zaten in dezelfde klas. Het opblaasbare speeltoestel werd door een sterke wind plots de lucht in getild, waarna kinderen van een hoogte van zo’n tien meter op de grond terechtkwamen. In totaal kwamen vijf jongeren om, drie anderen verkeren in kritieke toestand.

  1. Twee jaar na dood George Floyd: strengere regels voor federale politie VS

    Twee jaar na dood George Floyd: strengere regels voor federale politie VS

    Twee jaar na de moord op de Afro-Amerikaan George Floyd dringt de Amerikaanse president Joe Biden aan op strengere regels voor de federale politie. Zonder het vertrouwen van de mensen kunnen de veiligheidsautoriteiten hun taken niet vervullen, zei Joe Biden woensdagmiddag in Washington, bij het ondertekenen van een bijbehorend decreet. De familieleden van Floyd waren ook aanwezig in het Witte Huis. Biden bracht Floyds dochter Gianna mee op het podium.
  2. Onderzoeksrapport over feestjes in ambtswoning van Britse premier gepubliceerd: “Leidinggevenden moeten verantwoordelijkheid nemen”

    Onderzoeks­rap­port over feestjes in ambtswo­ning van Britse premier gepubli­ceerd: “Leidingge­ven­den moeten verantwoor­de­lijk­heid nemen”

    De Britse topambtenaar Sue Gray heeft haar volledige rapport over het ‘partygate’-schandaal overhandigd aan Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk hebben er in en rond Downing Street elke vrijdag feestjes plaatsgevonden. De volgende ochtend lagen de lege flessen en etensresten er nog. Dat stellen enkele medewerkers anoniem aan de Britse openbare oproep BBC.