Senator Lisa Murkowski.
Volledig scherm
Senator Lisa Murkowski. © REUTERS

Eerste Republikeinse senator vraagt ontslag Trump

De Republikeinse senator Lisa Murkowski roept haar partijgenoot Donald Trump op om ontslag te nemen als president. "Ik wil dat hij opstapt. Ik wil hem weg. Hij heeft genoeg schade aangericht", zei ze aan de krant Anchorage Daily News uit haar thuisstaat Alaska.

6 reacties

 • Marc Uytdewilgen

  2 weken geleden
  In feite is dit geen unicum in de wereld geschiedenis dat het volk met wisselende sucsessen in opstand komt tegen heersende machten of niet aanvaarden wel of niet gemanipuleerde verkiezingsuitslagen. Zeker in landen van het zuidelijke Amerikaanse continent. In de. VS die denken het wereld voorbeeld van democratie te zijn is dit nog niet vaak voorgevallen, eerstekeer. de burgeroorlog. Zeker in het zuidelijke Amerikaanse continent is dit een alledaagse gegeven. Ik begrijp zoner het goed te keuren
 • ivan de ridder

  2 weken geleden
  Jurgen Van Den Bergh, niet alleen daarom. Indien hij alsnog impeached wordt (met een democratische meerderheid in senaat en huis van afgevaardigden én verscheidene republikeinen die schoon genoeg hebben van Trump's shenanigans), kan hij ook niet opkomende in toekomstige presidentsverkiezingen.
 • Jurgen Van Den Bergh

  2 weken geleden
  @Piet Het Congres weet dat ze hem in die 12 resterende dagen niet meer wegkrijgen. Want Mitch McConnell wil niet mee. Maar ze gaan toch door omdat ze hiermee tonen aan de wereld dat ze walgen van wat deze president hun democratie heeft aangedaan. Amerika wil dat gewoon in de geschiedenisboeken achter zijn naam krijgen. De enige president in de geschiedenis van de VS die tweemaal is impeached...in één termijn. Dat is het doel van deze impeachment procedure, Trump met deze schande opzadelen.
 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Waar is dat mens eigenlijk mee bezig, behalve aandacht zoeken ? Er is zelfs geen tijd genoeg voor een impeachment, binnen. Op 20 januari is Trump weg als president.
 • Karel Tichmann

  2 weken geleden
  De Republikeinse senator Lisa Murkowski roept haar "partijgenoot" Donald Trump op om ontslag te nemen als president. Lisa Murkowski is een RINO (Republican In Name Only).
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. LIVE. Aantal coronadoden VS overtreft Amerikaans dodental WO II - Oxford-wetenschappers werken aan aangepast vaccin tegen ‘mutanten’

  LIVE. Aantal coronado­den VS overtreft Amerikaans dodental WO II - Ox­ford-wetenschap­pers werken aan aangepast vaccin tegen ‘mutanten’

  Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is