Volledig scherm
© AFP

Eerste reacties op brexit-handelsakkoord: “Het resultaat van een standvastig Europa”

Op de valreep is er dan toch een handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier stelden het akkoord vandaag voor en noemden het een “opluchting”. Wij bundelden alvast enkele andere reacties.

27 reacties

 • Eddy Jans

  4 weken geleden
  Geert Landsman Europese burgers de meest vrije burgers in de wereld. Een heel groot understatement in de huidige situatie waarbij elk land op zijn manier de vrijheid van zijn burgers beperkt en waar Europa veraf is. Enkel NRW in Duitsland erkent het bestaan van klein grensverkeer tussen Duitsland , Nederland en Belgie. Deels uit ekonomisch zelfbelang.
 • Erwin Van Roy

  4 weken geleden
  Luc lepoudre het akkoord over de visserij is maar 0,1% van het totale handelsakkoord. Dus niet erg veel om daar een overwinning van te maken. En na 5,5 jaar wordt er opnieuw onderhandeld over een verlenging of een volledige sluiting. Van dit deel.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Zelf koop ik zo veel mogelijk Europees. Of Japans voor de dingen die ze hier niet meer maken. Het is goedkoper dan Belgisch. En je steunt er geen dictaturen en uitbuiting van arbeiders mee. Men houdt de rommel in voeding uit de VS zoals chloor en hormonen buiten. Pech voor de Britten dus. Die horen nu bij de overzeese gebieden.
 • Gunter Verleyen

  1 maand geleden
  Dus de Britten kunnen weer een hele papierwinkel en tijd verspillen aan hun export, goed nieuws voor de concurrentie die die kost niet heeft, enne Boris zwijgt dapper hoeveel ze zullen betalen aan bijdrage aan de EU om handel te kunnen en mogen drijven, vraag maar aan Zwitserland en Noorwegen, alleen zijn deze laatsten rijke landen met een hoge levensstandaard de UK is daarentegen in vergelijking een arm land
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Ik vind het verbazingwekkend hoe weinig velen weten van Europa. Europa is een vrij goedkoop project, want het meeste geld wordt gebruikt om standaard van de bevolking te verhogen alsook multinationals aan te pakken die ons anders zouden uitbuiten. Ook onze voedselveiligheid staat op een ongekend hoog niveau. De Europese burger is zo ongeveer de rijkste en meest vrije burger ter wereld. In geen enkel continent leef je zo goed als hier. De Britten gooien dat door leugens weg.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"