Sieglinde Schopf en haar man Hannes op archiefbeeld tijdens een skivakantie in Stuben am Arlberg, zo'n 50 kilometer van Ischgl.
Volledig scherm
Sieglinde Schopf en haar man Hannes op archiefbeeld tijdens een skivakantie in Stuben am Arlberg, zo'n 50 kilometer van Ischgl. © AFP

Eerste proces over Ischgl-debacle: Oostenrijkse staat wijst schuld voor coronadood Hannes (72) af

De Oostenrijkse staat heeft naar eigen zeggen geen steken laten vallen bij de grote corona-uitbraak in het populaire wintersportoord Ischgl, in maart vorig jaar. 

 1. “Enkel nog après-ski voor wie gevaccineerd is als coronacijfers in Oostenrijk verslechteren”

  “Enkel nog après-ski voor wie gevacci­neerd is als coronacij­fers in Oostenrijk verslechte­ren”

  De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz belooft dat het wintersportseizoen in zijn land ondanks corona op een veilige manier zal plaatsvinden. Maar indien de epidemiologische situatie bergaf zou gaan, dan zullen enkel gevaccineerde skiërs toegang krijgen tot de etablissementen waar de après-ski gevierd wordt. Die waarschuwing stuurde hij in een interview met mediagroep Funke de wereld in.
 2. Nobelprijswinnares Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddellijk”

  Nobelprijs­win­na­res Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddel­lijk”

  De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai heeft een open brief geschreven aan de taliban in Afghanistan, waarin ze pleit voor een terugkeer van het onderwijs voor meisjes en vrouwen. Yousafzai werd op 15-jarige leeftijd in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze opkwam voor de educatierechten van vrouwen in het land. De 24-jarige activiste overleefde de aanval en zet zich sindsdien nog meer in voor meisjesonderwijs.
 3. China ontkent test met hypersonische raket: “Was routinetest met ruimtevaartuig”

  China ontkent test met hypersoni­sche raket: “Was routine­test met ruimtevaar­tuig”

  Peking heeft maandag bevestigd dat het onlangs lanceringstesten heeft uitgevoerd, nadat de Financial Times had bericht over tests met een hypersonische nucleaire raket. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende echter dat het om een raket ging. Woordvoerder Zhao Lijian had het over een "routinetest" met een "ruimtevaartuig". De VS zijn naar eigen zeggen “verontrust”.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.