Israëlisch premier Benjamin Netanyahu wordt aangeklaagd voor omkoping, fraude en misbruik van vertrouwen. Daarom is er nu sprake van afzetting binnen zijn centrumrechtse Likud-partij.
Volledig scherm
Israëlisch premier Benjamin Netanyahu wordt aangeklaagd voor omkoping, fraude en misbruik van vertrouwen. Daarom is er nu sprake van afzetting binnen zijn centrumrechtse Likud-partij. © AFP

Eerste poging om Netanyahu te vervangen aan hoofd van Likud

Het Israëlische Likud-parlementslid Gideon Saar heeft vandaag aan zijn partijvoorzitter gevraagd tegen 11 december verkiezingen uit te schrijven, die premier en partijleider Benjamin Netanyahu zouden kunnen afzetten.

1 reactie

 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Eindelijk die moordenaar en Trump vriend weg!!
 1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: "Oekraïne heeft ruggengraat Russische leger gebroken”

  LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: "Oekraïne heeft ruggen­graat Russische leger gebroken”

  Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 2. Bodycam van dokter legt hel van Marioepol bloot, nu is haar lot uiterst onzeker: “Russen gebruikten haar als trofee”
  Play

  Bodycam van dokter legt hel van Marioepol bloot, nu is haar lot uiterst onzeker: “Russen gebruikten haar als trofee”

  Een vrouwelijke dokter heeft met een bodycam gefilmd hoe ze in Marioepol zowel Oekraïense als Russische soldaten verzorgde. Persagentschap AP geeft de beelden nu vrij, waardoor de kijker voor het eerst een accuraat beeld krijgt van de hartverscheurende taferelen op de ziekenhuisvloer. Het lot van de Oekraïense Yuliia Paievska zelf is uiterst onzeker. Drie weken na de start van de oorlog werd ze gevangengenomen door de Russen. Na een korte verschijning op tv werd niets meer van haar vernomen. De arts werd daarbij als trofee voorgesteld, met handboeien en blauwe plekken in het gezicht.