Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan. © REUTERS

Eerste gesprekken China en regering Biden “hard en direct”

De eerste gesprekken tussen de Amerikaanse regering van Joe Biden en China waren "hard en direct". Tijdens het twee dagen durende overleg in Anchorage in Alaska hebben de afgezanten meerdere overeenkomsten gevonden, zegt nationaal veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten Jake Sullivan.

37 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  10 maanden geleden
  Biden voert schow op om zand in de ogen te strooien. China en Biden 2 handen op één buik na ontvangst van 1.5 miljard.
 • mundone francisca

  10 maanden geleden
  Begrijp niet waarom de US hun wil willen opdringen aan China.Als ieder land eerst hun vuilnis voor hun deur opkuisen en dan gaan moeien bij andere landen zou er veeeel minder onenigheid zijn in de wereld. Ieder land heeft zijn eigen normen en gezag.
 • Theo Dereu

  10 maanden geleden
  De harde schijf van zoontje Hunter zijn laptop verteld een heel ander verhaal in verband met China. Zelf dat probeert men nu misleidend en gelukkig al ontkracht op de Russen te steken. Soms willen de mensen de waarheid niet zien omdat ze niet willen dat hun illusies vernietigd worden - Friedrich Nietzsche.
 • dieudone Vandersmissen

  10 maanden geleden
  Zou de wereld niet mooier zijn als Amerika en Rusland eens zouden stoppen met wapens te maken. Ik hoop dat er ooit vrede zal zijn op deze aarde!!
 • guido Bervoets

  10 maanden geleden
  Wie beweerde dat sleepy Joe Biden een zachtgekookt eitje was die gemakkelijk over zich liet trappen is eraan voor de moeite. Joe is een rechttoe rechtaan man met het hart op de juiste plaats. Wat een verademing na vier jaar kommer en kwel, chaos en wanorde en extreemrechtse haatzaaierij.