Terdoodveroordeelde Lisa Montgomery
Volledig scherm
Terdoodveroordeelde Lisa Montgomery © RV

Eerste federale executie vrouw in VS in decennia gaat niet door

Een Amerikaanse rechter heeft op de valreep een stokje gestoken voor de executie van moordenares Lisa Montgomery. Zij zou als eerste vrouw in ongeveer 70 jaar ter dood worden gebracht door de federale autoriteiten.

3 reacties

 • anne callebaut

  2 maanden geleden
  Geen doodstraf dan iets anders,elke dag werken tot je niet meer kan en dan je bedje in met veel daglicht en dit tot je niet meer kan.
 • Lisa Van Etten

  2 maanden geleden
  Prachtig toch! Fijn dat er mensen zijn in het rechtssysteem die zich echt bekommeren om het geestelijk welzijn van mensen. Moest het er nu op neerkomen dat ze toch wordt ter dood gebracht na deze zitting dan hebben we tenminste de tijd genomen het goed af te sluiten. Mijn gebeden gaan dan nu uit naar de nabestaande van het slachtoffer.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Ik ben tegen de doodstraf. Ik zie het als een teken van machteloosheid voor de kwalen van een maatschappij. Houd die mensen ver weg van die maatschappij en zet ze aan het werk : groenten kweken of wat ook.
 1. Deze vijf terdoodveroordeelden liet Trump nog snel terechtstellen
  PREMIUM

  Deze vijf terdoodver­oor­deel­den liet Trump nog snel terecht­stel­len

  Donald Trump vertrekt niet uit het Witte Huis vooraleer er in totaal vijf gevangenen zijn geëxecuteerd. Vijf gedetineerden kregen in de overgangsfase tussen de verkiezingen en de inauguratie van Joe Biden een dodelijke injectie. Trumps justitieminister begon dit jaar weer met het voltrekken van federale doodstraffen, wat zeventien jaar niet meer was gebeurd. Wie zijn de vijf ter dood veroordeelden en wat hadden ze misdaan?
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis