Het betreft de eerste vlucht waarmee een grote groep burgers kan vertrekken sinds het einde van de chaotische evacuatie van vorige maand.
Volledig scherm
Het betreft de eerste vlucht waarmee een grote groep burgers kan vertrekken sinds het einde van de chaotische evacuatie van vorige maand. © via REUTERS

Eerste evacuatievlucht sinds vertrek Amerikaanse troepen uit Afghanistan: 113 buitenlanders uit Kaboel gehaald

Een vliegtuig met aan boord een honderdtal passagiers is donderdag vertrokken vanuit Kaboel in Afghanistan en aan het begin van de avond aangekomen in de Qatarese hoofdstad Doha. Daarvandaan zullen zij hun reis voortzetten naar andere landen. Het ging om de eerste evacuatievlucht sinds de Amerikaanse troepen Afghanistan eind augustus verlieten.

1 reactie

 • Tamsin Andersen

  1 maand geleden
  Voor de Afghanen die nog willen vertrekken zijn er meer dan genoeg moslimlanden waar ze terecht kunnen. En als de Taliban zo zakelijk en professioneel zijn, zullen ze met hun drugsgeld hun land spoedig welvarend maken, zonder miljoenen euro’s uit Europa. Wij moeten enkel onze grenzen en onze portemonnee dicht houden en dan krijgen de Taliban eindelijk de kans om te bewijzen hoe goed ze Afghanistan kunnen besturen, dat is tenslotte wat de meeste Afghanen willen.
 1. België evacueerde voorbije dagen bijna 500 kinderen, “Nog zeker 55 mensen achtergebleven in Afghanistan”

  België evacueerde voorbije dagen bijna 500 kinderen, “Nog zeker 55 mensen achterge­ble­ven in Afghanis­tan”

  België heeft de afgelopen week 496 kinderen geëvacueerd uit Afghanistan. Dat melden Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie in een gemeenschappelijk persbericht. In totaal werden tot nog toe 1.216 mensen overgebracht naar de militaire luchthaven van Melsbroek. De Belgische ambassade in Islamabad heeft intussen van zeker 55 mensen bericht gekregen dat ze zich nog in Afghanistan bevinden en het land willen verlaten. Dat werd vernomen uit diplomatieke bron.
 2. De Croo over evacuaties in Kaboel: “We vonden het onverantwoord dat Belgen nog naar luchthaven zouden komen”

  De Croo over evacuaties in Kaboel: “We vonden het onverant­woord dat Belgen nog naar luchthaven zouden komen”

  De Belgische overheid kreeg gisteren al te horen dat er op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel een imminente dreiging was van een zelfmoordaanslag. Daarom besliste de regering om operatie ‘Red Kite’ stop te zetten. “We vonden het niet verantwoord dat Belgen nog naar de luchthaven zouden komen en hun leven in gevaar zouden brengen", reageerde premier Alexander De Croo (Open Vld) bij VTM NIEUWS na de explosies van deze avond aan de luchthaven van Kaboel.