AFP
Volledig scherm
© AFP

Eerste Europese land dat einde maakte aan meeste coronamaatregelen, draait versoepelingen terug

IJsland heeft besloten om een reeks coronaversoepelingen terug te draaien. Vanaf zondag middernacht tot 13 augustus moet iedereen weer minstens een meter afstand houden en geldt er weer een mondkapjesplicht binnen. Bars en restaurants gaan om 23 uur dicht en aan bijeenkomsten mogen hooguit 200 personen meedoen.

24 reacties

 • Luc Maandag

  1 jaar geleden
  Tijd om VDB "Af te Schieten" zoals hijzelf had voorgesteld, want we hadden nu onze "Vrijheid" terug moeten hebben, alweer maakt onze praatjesmaker het niet waar, met theorieën te verzinnen en het in de praktijk niet kunnen waarmaken is zijn specialiteit, nu C4 graag. Dit virus gaat wel weggaan, alleen andere zullen opduiken.
 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Der zijn er een paar op deze werelbol die serieus met de mensen hun voeten aan het rammelen zijn.
 • Roeland Van de Wal

  1 jaar geleden
  Jose Van Hauwaert: Wanneer je bent gevaccineerd kan je het virus nog altijd verspreiden hoor.Informeer je beter.Kan niet zo moeilijk zijn vandaag de dag.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Blijkt nog maal eens dat Vivaldi met VDB de corona op de juiste manier heeft aangepakt. t Kon nog beter maar dan moesten we alle vrijheden opgeven zoals in China en daar is de Belgische bevolking niet klaar voor. We mogen van geluk spreken dat VDB en niet Jambon de coronacrisis moet oplossen, de meeste doden zijn trouwens gevallen voor de start van de Vivaldiregering vooral in Vlaamse rusthuizen
 • helmut kuhnrich

  1 jaar geleden
  duidelijk te merken hoe slecht of gewoon niet willen weten, geinformeerd zijn.. raar en wonderlijk, drama en pathetisch tergelijkertijd.... we worden weer barbaren.....
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
  99

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.