AFP
Volledig scherm
© AFP

Eerste Europese land dat einde maakte aan meeste coronamaatregelen, draait versoepelingen terug

IJsland heeft besloten om een reeks coronaversoepelingen terug te draaien. Vanaf zondag middernacht tot 13 augustus moet iedereen weer minstens een meter afstand houden en geldt er weer een mondkapjesplicht binnen. Bars en restaurants gaan om 23 uur dicht en aan bijeenkomsten mogen hooguit 200 personen meedoen.

24 reacties

 • Luc Maandag

  2 maanden geleden
  Tijd om VDB "Af te Schieten" zoals hijzelf had voorgesteld, want we hadden nu onze "Vrijheid" terug moeten hebben, alweer maakt onze praatjesmaker het niet waar, met theorieën te verzinnen en het in de praktijk niet kunnen waarmaken is zijn specialiteit, nu C4 graag. Dit virus gaat wel weggaan, alleen andere zullen opduiken.
 • Danny De Graeve

  2 maanden geleden
  Der zijn er een paar op deze werelbol die serieus met de mensen hun voeten aan het rammelen zijn.
 • Ronny Van de Wal

  2 maanden geleden
  Jose Van Hauwaert: Wanneer je bent gevaccineerd kan je het virus nog altijd verspreiden hoor.Informeer je beter.Kan niet zo moeilijk zijn vandaag de dag.
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Blijkt nog maal eens dat Vivaldi met VDB de corona op de juiste manier heeft aangepakt. t Kon nog beter maar dan moesten we alle vrijheden opgeven zoals in China en daar is de Belgische bevolking niet klaar voor. We mogen van geluk spreken dat VDB en niet Jambon de coronacrisis moet oplossen, de meeste doden zijn trouwens gevallen voor de start van de Vivaldiregering vooral in Vlaamse rusthuizen
 • helmut kuhnrich

  2 maanden geleden
  duidelijk te merken hoe slecht of gewoon niet willen weten, geinformeerd zijn.. raar en wonderlijk, drama en pathetisch tergelijkertijd.... we worden weer barbaren.....