De Britse koningin Elizabeth (midden) in gesprek met Jill en Joe Biden. Uiterst links de Britse premier Boris Johnson, rechts naast Elizabeth Europees Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
De Britse koningin Elizabeth (midden) in gesprek met Jill en Joe Biden. Uiterst links de Britse premier Boris Johnson, rechts naast Elizabeth Europees Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen. © AFP

Eerste dag G7: meer geld in economie, vaccins naar arme landen en receptie met The Queen

Vandaag was de eerste dag van de G7-top in het Engelse Cornwall. De leiders van de G7-landen blijken het in grote lijnen eens over de noodzaak om de economieën te blijven ondersteunen met fiscale stimuleringsmaatregelen. Verder gaan ze meer dan 1 miljard doses coronavaccins delen met minder welvarende landen.

7 reacties

 • An Vanden Bossche

  1 maand geleden
  Aan alle kritikasters hieronder. Stel dat de G7 als volgt was samengesteld uit bijvoorbeeld: China, India, Nigeria, Saoedi Arabië, Indonesië en Pakistan.
 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  De mensheid in het gezicht uitlachen!
 • An Peeters

  2 maanden geleden
  Die wereldvreemde elite zou beter eens werk maken van een eerlijke fiscaliteit. Want met VLD in deze regering worden de rijken nog veel rijker en de werknemers worden gezien als citroenen om uit te persen. Maar ja, dan snijden ze in hun eigen portemonnee en dat zullen ze nooit doen. Ik walg van die machtswellustige bende
 • Henri Dederen

  2 maanden geleden
  Benieuwd of de VS zijn astra zenica en JJ vaccin ongebruikte voorraden effectief zullen vernietigen of exporteren.
 • Tamsin Andersen

  2 maanden geleden
  Wat zullen ze zich weer belangrijk voelen.