AFP
Volledig scherm
© AFP

Eerste cruiseschip vanuit VS uitgevaren sinds begin pandemie

Voor het eerst in vijftien maanden is weer een cruiseschip met passagiers gaan varen vanuit een Amerikaanse haven. Het cruiseschip Freedom of the Seas van maatschappij Royal Caribbean Cruises vertrok zondag vanuit de haven van Miami voor een rondvaart van enkele dagen. Daarbij wordt getest of met vaccinaties en coronamaatregelen weer veilig gevaren kan worden.

4 reacties

 • Ray Van gucht

  1 maand geleden
  Eindelijk !
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Vorige week zelf gezien nabij Rome 7 cruiseschepen aangemeerd?
 • Nico De Corte

  1 maand geleden
  Okee, de vervuiling kan weer verdergezet worden.
 • Johan Vloermans

  1 maand geleden
  Dat ze maar ver van de EU blijven. Maar dat zal niet zijn. Aangezien de EU politiekers allemaal in de zakken van de VS zitten..
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. “Een dode heeft mijn leven gered”: Duitse brandweerman overleeft zondvloed door zich urenlang vast te klampen aan grafkruis

  “Een dode heeft mijn leven gered”: Duitse brandweer­man overleeft zondvloed door zich urenlang vast te klampen aan grafkruis

  Op het moment dat brandweerman Friedhelm Jacobs (59) dreigt meegesleurd te worden door de vloedgolf, kan hij zich ternauwernood vastklampen aan een groot kruis dat op een grafsteen staat op het kerkhof van Ahrweiler in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het zou zes uur duren eer hij uit zijn hachelijke positie kan ontzet worden door hulpverleners in een amfibievoertuig. Jacobs is ervan overtuigd dat hij zijn leven te danken heeft aan een dode. Dit is zijn aangrijpende verhaal.