Archiefbeeld van Sieglinde Schopf met wijlen haar man Hannes Schopf, een gepensioneerde journalist die overleed na een coronabesmetting. Het betreft de eerste civiele rechtszaak in een Oostenrijkse rechtbank vandaag over de beruchte corona-uitbraak in het populaire skiresort Ischgl in maart 2020.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Sieglinde Schopf met wijlen haar man Hannes Schopf, een gepensioneerde journalist die overleed na een coronabesmetting. Het betreft de eerste civiele rechtszaak in een Oostenrijkse rechtbank vandaag over de beruchte corona-uitbraak in het populaire skiresort Ischgl in maart 2020. © AFP

Eerste coronaproces na uitbraak in Ischgl: weduwe eist 100.000 euro van Oostenrijkse staat

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is vrijdag de eerste in een reeks rechtszaken van start gegaan die verband houden met een grote corona-uitbraak begin vorig jaar in het populaire skioord Ischgl in Tirol. Eerst aan de beurt zijn de zoon en een weduwe van een Oostenrijker die overleed na een coronabesmetting. 

3 reacties

 • jan boden

  1 maand geleden
  Eerst alle coronaregels aan de laars gelapt en er nu nog serieus aan willen verdienen. Ze zou een dikke boete moeten betalen wegens het in gevaar brengen van de volksgezondheid.
 • Geert De Meyer

  1 maand geleden
  Hij wist dat corona in Europa was. Hij moet dus niet bij een ander leggen.
 • Marjan Frankie

  1 maand geleden
  u ging op vakantie goed wetende dat het virus in de lucht zat Eigen schuld dikke bult met trieste gevolgen Maar wel uw gevolgen Volwassen zijn = verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen van uw daden kom nadien niet klagen dat is kinderlijk gedrag
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.