Eerste beelden opgedoken van dienstplichtigen die afscheid nemen van hun families in Rusland

Er zijn eerste beelden opgedoken van dienstplichtigen die afscheid nemen van hun families in Rusland, amper een dag nadat president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie afkondigde. Het leger kan nu zo’n 300.000 reservisten oproepen om te gaan strijden in Oekraïne.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Miljonair verbrandt tekening Frida Kahlo van 10 miljoen dollar om als NFT te verkopen
  Play

  Miljonair verbrandt tekening Frida Kahlo van 10 miljoen dollar om als NFT te verkopen

  De Mexicaans-Amerikaanse ondernemer Martin Mobarak organiseerde eind juli een feestelijk event in Miami. De gelegenheid: het verbranden van een dagboektekening van Frida Kahlo, geschat op 10 miljoen dollar. Het kwam Mobarak op zware kritiek te staan, al zijn er twijfels rond de echtheid van het kunstwerkje dat in vlammen opging. Mexico heeft nu een onderzoek ingesteld naar de omstreden party van de miljonair.
 1. Protesten uitgebroken in Rusland tegen gedeeltelijke mobilisatie: al meer dan 1.300 mensen opgepakt in 38 steden

  Protesten uitgebro­ken in Rusland tegen gedeelte­lij­ke mobilisa­tie: al meer dan 1.300 mensen opgepakt in 38 steden

  In verscheidene steden in Rusland is protest uitgebroken tegen het besluit van president Vladimir Poetin om een deel van de bevolking onder de wapens te roepen voor de strijd in Oekraïne. Volgens de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-Info zijn al zeker 1.332 mensen aangehouden in 38 steden. Vermoedelijk zijn dat er in werkelijkheid zelfs meer. “We publiceren alleen de namen van die mensen van wie we het zeker weten en van wie we de namen kúnnen publiceren.”
 2. Rusland laat bij ruil 215 krijgsgevangenen vrij: “Velen onder hen zijn gemarteld”

  Rusland laat bij ruil 215 krijgsge­van­ge­nen vrij: “Velen onder hen zijn gemarteld”

  Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland zijn 205 Oekraïense soldaten die vochten om de havenstad Marioepol en de belegerde Azovstaalfabriek vrijgelaten. Ook tien buitenlandse strijders die met het Oekraïense leger meevochten, zijn door Rusland vrijgelaten. “Velen onder hen zijn gemarteld”, liet het hoofd van de militaire inlichtingendienst in Kiev weten tijdens een persconferentie. Enkele slachtoffers werden voor verzorging naar een ziekenhuis gestuurd.
 3. Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”
  Play

  Bezorgd­heid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbeves­tigd gerucht”

  De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.