De luchthaven van Kaboel is nu in handen van de taliban.
Volledig scherm
De luchthaven van Kaboel is nu in handen van de taliban. © AP

Eerste Amerikanen verlaten Afghanistan sinds officieel einde terugtrekking

Voor het eerst sinds de Verenigde Staten eind augustus formeel uit Afghanistan zijn vertrokken, hebben nog eens vier Amerikanen het land verlaten. De taliban waren op de hoogte van het viertal en hun vertrek en hielden hen niet tegen. De vier gingen over land de grens over naar een niet nader genoemd buurland. Daar werden ze opgewacht door Amerikaanse diplomaten.

 1. Hoe 9/11 in België begon en hoe de taliban dat plots weer actueel hebben gemaakt
  PREMIUM

  Hoe 9/11 in België begon en hoe de taliban dat plots weer actueel hebben gemaakt

  Enkele dagen na de terreur van 11 september 2001 kreeg een Brusselse vrouw een enveloppe toegestopt. Er zat 500 dollar in. “Vanwege Osama Bin Laden, die een schuld met uw man te vereffenen had.” Dit is het verhaal van de moord op Ahmad Shah Massoud, de Afghaanse verzetsheld van wie de zoon op dit moment weer vecht tegen de taliban. De vader werd destijds gedood om 9/11 mogelijk te maken. En dat complot is in België begonnen.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.