Een asielzoeker wordt met de ambulance weggevoerd.
Volledig scherm
Een asielzoeker wordt met de ambulance weggevoerd. © Getty Images

Eerst een dode baby, nu krijgt asielzoeker hartaanval bij aanmeldcentrum in Ter Apel: Nederlands kabinet zoekt oplossingen

Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft twee mensen die verbleven bij het aanmeldcentrum in het Nederlandse Ter Apel met spoed naar het ziekenhuis gestuurd. Het gaat om een man die een acute hartaanval kreeg en een man met diabetes die al een maand geen insuline kreeg. Eerder was ook al een baby van drie maanden oud overleden.

 1. “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vredestichter te spelen” in Oekraïne

  “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vrede­stich­ter te spelen” in Oekraïne

  De Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken, Joseph Wu, is kritisch voor de Chinese president Xi Jinping die zich “probeert voor te doen als vredestichter in het conflict tussen Oekraïne en Rusland, maar zelf dreigt met oorlog tegen het eiland”. De Chinese leider kwam maandagmiddag aan in Moskou voor een driedaags bezoek en sprak met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over mogelijke vredesonderhandelingen met Oekraïne.
 2. Gekocht voor 8 miljoen, nu 20 keer meer waard: dit is Mar-a-Lago, de schuilplaats van Trump
  PREMIUM
  3

  Gekocht voor 8 miljoen, nu 20 keer meer waard: dit is Mar-a-La­go, de schuil­plaats van Trump

  Geef toe: er zijn slechtere schuilplaatsen denkbaar. Als de Amerikaanse autoriteiten woensdag of later deze week Mar-a-Lago binnenvallen om ex-president Trump te arresteren, zullen ook zij grote ogen trekken. Het superdeluxe stulpje werd in 1924 opgetrokken door een schatrijke miljardairsdochter én bij haar dood weggeschonken aan de overheid als ‘Winter White House’. Die moest het echter niet hebben en sluw als Donald was, wist hij het in 1985 zwaar onder de prijs te kopen. Vandaag is het al twintig keer meer waard.