De edelstenen worden in verband gebracht met de crash van een Air India-toestel in 1966 op de Rocher de la Tournette, onderdeel van het Het Mont Blanc-massief.
Volledig scherm
De edelstenen worden in verband gebracht met de crash van een Air India-toestel in 1966 op de Rocher de la Tournette, onderdeel van het Het Mont Blanc-massief. © Wikimedia Commons / Didier Halatre

Eerlijke vinder van juwelenschat op Mont Blanc krijgt na acht jaar eindelijk zijn deel

Een Franse alpinist die in 2013 een schat aan edelstenen vond op de Mont Blanc heeft acht jaar na dato zijn vindersloon gekregen. Hij kreeg de helft van de lading smaragden, robijnen en saffieren met een totale waarde van zo'n 300.000 euro.

  1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
    TV

    RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

    Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.