Macron en Poetin
Volledig scherm
Macron en Poetin © ANP/EPA/REUTERS

“Eerlijk gezegd wilde ik gaan ijshockeyen": zo sprak Poetin minachtend tegen Macron enkele dagen voor invasie

Tot wat leidt een telefoongesprek met Poetin? Een cameraploeg heeft de Franse president gefilmd terwijl hij met hem sprak op 20 februari. Macron probeert de Russische president te paaien, maar is ook verbolgen. Poetin lijkt niet geïnteresseerd om een datum vast te leggen voor vredesgesprekken met de Amerikaanse president Biden, maar geeft aan dat hij ijshockey wil gaan spelen. Vier dagen later valt het Russische leger Oekraïne binnen.

25 reacties

 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Macron krijgt kritiek op zijn diplomatische aanpak, maar het falen daarvan is volledig toe te schrijven aan Poetin die gewoon zijn eigen zin doet.
 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Mooi dat hij zijn prioriteiten op een rijtje heeft staan als 'grote leider'. Zelfplezier gaat voor op diplomatie, zijn soldaten mogen ondertussen zich laten neermaaien. Wat een clown.
 • Rony Van Lancker

  1 maand geleden
  Het Westen heeft Putin exact waar het hem wilde: de volgende 5 jaar of zo met heel zijn leger als schietschijf op vreemd grondgebied.
 • swa joepers

  1 maand geleden
  Jullie zouden beter hardere taal gebruiken nu weet ie toch dat hij zijn zin kan doen en het bij woorden en sancties blijft waarbij hij geen acht slaat is het minste van zijn zorgen
 • Ben Bosmans

  1 maand geleden
  Zoals de gekende Rus-Amerik. journaliste Julia loffe onlangs schreef: Putin is een straatboefje die net zoals vele andere Rus jongens opgroeiden met (of zonder) vader die dood of zwaar gewond uit WO2 kwamen en dus zonder controle/gezag opgroeiden op straat. Het is de lost generation van 70+ers die nog in het verleden leven en ook zijn voorliefde voor zijn beroep als spion verklaart. Een boefje die van onbenullige KGB pion onverwacht werd benoemd door een zatte Yeltsin.Wat n knappe journaliste.
 1. Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Voorlopig lijkt hij nog stevig in het zadel te zitten, maar de kansen zouden wel eens heel snel kunnen keren voor de Russische president Vladimir Poetin. Volgens verscheidene bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten komt het gevaar van heel dichtbij en zijn er drie haviken in zijn directe omgeving die we best in de gaten houden. “Als ze besluiten dat ze van hem af willen, zullen ze plots, snel en dodelijk toeslaan”, klinkt het.
 2. ANALYSE. Voor Oekraïne is geen gunstige uitkomst meer mogelijk, zeggen experts: “Het kan enkel nog de verliezen beperken”
  PREMIUM

  ANALYSE. Voor Oekraïne is geen gunstige uitkomst meer mogelijk, zeggen experts: “Het kan enkel nog de verliezen beperken”

  Oekraïens president Zelensky wil tegen het eind van het jaar de oorlog in zijn land beëindigd zien, maar van vredesoverleg met Russisch president Poetin is geen sprake meer. Zal Zelensky zijn zin krijgen? Defensiestrateeg Sven Biscop en professor Internationale Politiek David Criekemans wikken en wegen. “We kunnen er ons beter op voorbereiden dat er geen Russisch gas meer zal zijn”
 3. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.