Het Amerikaanse departement Defensie gaf een fotocollage vrij van twaalf van de gesneuvelde militairen. Zij kwamen donderdag om het leven bij de zelfmoordaanslag op de luchthaven van Kaboel. Sergeant Nicole Gee staat niet in de collage, ook zij stierf bij de aanslag. Haar foto staan onderaan dit artikel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Amerikaanse departement Defensie gaf een fotocollage vrij van twaalf van de gesneuvelde militairen. Zij kwamen donderdag om het leven bij de zelfmoordaanslag op de luchthaven van Kaboel. Sergeant Nicole Gee staat niet in de collage, ook zij stierf bij de aanslag. Haar foto staan onderaan dit artikel. © AP

Eén van gesneuvelde Amerikaanse militairen zou binnen drie weken voor het eerst vader worden: “Rylee zou de beste papa van de wereld geworden zijn”

Een pasgetrouwde man die binnen drie weken voor het eerst papa zou worden. Een jonge vrouw die vorige week nog het internet veroverde met een foto waarop ze een Afghaans kindje in veiligheid brengt. En een korporaal die na zijn missie in Kaboel in de voetsporen van zijn vader zou treden, en sheriff zou worden in Californië. De dertien Amerikaanse militairen die donderdag stierven bij de zelfmoordaanslag in Kaboel, krijgen een gezicht. De oudste was 31, de jongste amper 20.

  1. Spaanse autoriteiten blijven bombrieven onderscheppen: “Mogelijk zit Rusland erachter”

    Spaanse autoritei­ten blijven bombrieven onderschep­pen: “Mogelijk zit Rusland erachter”

    Spanje kampt met een golf van bombrieven. Zo is vorige week een bombrief onderschept die gericht was aan de Spaanse premier Pedro Sanchez, meldt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag. Volgens de autoriteiten had de brief “gelijkaardige” kenmerken als degene die woensdag ontplofte op de Oekraïense ambassade in Madrid. De afgelopen dagen zijn nog een aantal verdachte zendingen onderschept. Mogelijk houden ze verband met de steun van Spanje aan Oekraïne.