Het Amerikaanse departement Defensie gaf een fotocollage vrij van twaalf van de gesneuvelde militairen. Zij kwamen donderdag om het leven bij de zelfmoordaanslag op de luchthaven van Kaboel. Sergeant Nicole Gee staat niet in de collage, ook zij stierf bij de aanslag. Haar foto staan onderaan dit artikel.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Amerikaanse departement Defensie gaf een fotocollage vrij van twaalf van de gesneuvelde militairen. Zij kwamen donderdag om het leven bij de zelfmoordaanslag op de luchthaven van Kaboel. Sergeant Nicole Gee staat niet in de collage, ook zij stierf bij de aanslag. Haar foto staan onderaan dit artikel. © AP

Eén van gesneuvelde Amerikaanse militairen zou binnen drie weken voor het eerst vader worden: “Rylee zou de beste papa van de wereld geworden zijn”

Een pasgetrouwde man die binnen drie weken voor het eerst papa zou worden. Een jonge vrouw die vorige week nog het internet veroverde met een foto waarop ze een Afghaans kindje in veiligheid brengt. En een korporaal die na zijn missie in Kaboel in de voetsporen van zijn vader zou treden, en sheriff zou worden in Californië. De dertien Amerikaanse militairen die donderdag stierven bij de zelfmoordaanslag in Kaboel, krijgen een gezicht. De oudste was 31, de jongste amper 20.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. China voert in het geheim test met hypersonische raket uit en verrast daarmee VS

  China voert in het geheim test met hypersoni­sche raket uit en verrast daarmee VS

  China heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Peking de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.