EPA
Volledig scherm
© EPA

"Een van de veiligste landen ter wereld": aantal misdrijven blijft dalen in Japan

Al jaren dalen de criminaliteitscijfers in Japan, en ook in 2017 kende het land een dalende criminaliteit. Er werden 915.111 misdrijven geteld, zo melden Japanse media op basis van de voorlopige cijfers van de politie. Het gaat om een daling met 8,1 % in vergelijking met vorig jaar. Japan maakt daarmee de reputatie van een van de veiligste landen ter wereld nog maar eens waar.

7 reacties

 • Eric De landtsheer

  5 jaar geleden
  Was een mooie tijd, toen Europa nog veilig was, roept nostalgie op
 • Rania Desaegher

  5 jaar geleden
  Japan is ook zeer streng wat betreft migratie. OF is deze info niet politiek correct?
 • joseph verbeke

  5 jaar geleden
  En in Japan zitten er in de gevangenis 99,9% Japanners...
 • Mustafa Weinbaum

  5 jaar geleden
  98,5% van de Japanse bevolking bestaat uit autochtone Japanners. Multiculti is er onbestaande want dat wordt er geweerd. Men moet er zelfs lang zoeken naar een geïntegreerd persoon van een ander ras dan dat van de autochtone Japanners. Dat is de ENIGE reden voor de hogere veiligheid. Maatregelen zoals blauw op straat en wapenwetgeving bestaan immers elders ook, maar dikwijls met zeer matig resultaat.
 • Klara De Smet

  5 jaar geleden
  Yep, en er is nog een reden, een eiland kan je beter controleren.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.