De olietankers werden zwaar geraakt. Wereldwijd groeit de ongerustheid over een escalatie van het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran.
Volledig scherm
De olietankers werden zwaar geraakt. Wereldwijd groeit de ongerustheid over een escalatie van het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran. © REUTERS

Een van de beschadigde olietankers in Golf van Oman is onderweg naar haven

OmanEen van de twee beschadigde tankschepen in de Golf van Oman wordt door sleepboten richting de haven van Kalba in de Verenigde Arabische Emiraten gebracht. Het gaat om de Kokuka Courageous. De rederij heeft laten weten dat het schip “veilig” onderweg is.

59 reacties

 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Als Trump daar een oorlog start om veel meer te kunnen verdienen aan de Amerikaanse olie-export, gaan wij Europeanen dan de Iraanse vluchtelingen met open armen ontvangen en opvangen ?
 • Johan Apatride

  2 jaar geleden
  Inderdaad, men kan gemakkelijk "bewijzen" fabriceren zoals in de Golfoorlog en de syrische burgeroorlog om een excuus te vinden om een land aan te vallen (Iran). Het zou wel kunnen dat de CIA dit heeft gepland op bevel van Saudi-Arabië om hun opponent uit te schakelen.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  De Premie van Japan is in Iran en dan gaan de Iraan een tanker van Japan aanvallen ?! Komaan wie geloofd dit nog !!!
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  De eigenaar van de tanker mr. Katada zegt dat de Amerikanen liegen ! De Premie van Japan is in Iran op staatsbezoek en dan gebeurd dit zo gezegd ! Wie geloofd dat nog !
 • MIEKE BLAUWENS

  2 jaar geleden
  De gelijkenis met met de valse verklaringen over Irak dat over massavernietigingswapens zou beschikken is frappant. Het is duidelijk dat de VS weer een oorlog wil uitlokken.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht