Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty

Een vakantiehuis in Italië voor 1 euro? Deze mensen gingen ervoor

Wie een koopje wil doen in de vastgoedsector, moet daarvoor tegenwoordig in Italië zijn. (Vakantie)huizen voor een symbolische prijs van 1 euro zijn er al lang geen uitzondering meer. Het is dé manier voor lokale overheden om een dorpje opnieuw te laten bruisen. Maar is het echt een goede deal of toch te mooi om waar te zijn? CNN sprak met een aantal buitenlandse kopers. Ook een Belgische zakenman doet zijn verhaal.

4 reacties

 • Marc Van Horebeek

  2 jaar geleden
  Een mens kan nog leven (en zeer goed trouwens) zonder internet !
 • Ludwig van osselaer

  2 jaar geleden
  en als sommigen nog geen electriciteit hebben,hoe zou het dan zijn met de internet verbinding? Omdat er zo weinig mensen wonen zal er ook niet geinvesteerd zijn in glasvezelkabel voor supersnelle internet. En als je naar de winkel moet dan zal je waarschijnlijk ook heel ver moeten gaan. En een bakker zal je mischien ook ver moeten zoeken. Ik denk dat je toch heel veel in luxe of comfort zult moeten inbinden waarom zouden anders de italianen weggaan?
 • vandekempen bart

  2 jaar geleden
  onderschat de italiaanse bureaucratie niet, nog een pak erger dan de regelneverij in den belgique.
 • Erik Moens

  2 jaar geleden
  Een vakantiehuis in Italië voor 1 euro? In Venetië zeker...
 1. 1 euro voor een (vakantie)huis? Deze idyllische Italiaanse dorpjes doen nog straffer en betalen jou geld om er te komen wonen

  1 euro voor een (vakantie)huis? Deze idyllische Italiaanse dorpjes doen nog straffer en betalen jou geld om er te komen wonen

  Vond je het recente aanbod om een huis voor slechts 1 euro aan te kopen op Sicilië al erg aanlokkelijk? Wel, misschien kan je best nog even wachten want de interessante Italiaanse vastgoeddeals volgen elkaar in sneltempo op. Het zijn promo’s om bij weg te dromen. Zo heeft het bergdorp Locana in Piëmont zelfs 9.000 euro over voor ieder gezin dat naar daar verhuist. Ja, u leest het goed. Maar daar stopt het niet. Het stadje Borgomezzavalle wil nog beter doen. Het geeft niet alleen woningen weg aan 1 euro, de gemeente betaalt ook nog eens 1.000 euro voor elke baby die er wordt geboren. Welke deal verkies jij?
 1. Schooldirecteur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpartij: “Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij lieten hem achter”

  Schooldi­rec­teur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpar­tij: “Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij lieten hem achter”

  In een brief heeft de directeur van de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit meer details vrijgegeven over de dagen voorafgaand aan de schietpartij waarbij een 15-jarige leerling vier dodelijke slachtoffers maakte. Ook over de rol van de ouders, die intussen werden aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, komen meer details naar buiten.