Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Een “tragere” kassa, speciaal voor ouderen: deze supermarkt test het uit

Al dat hectische gedoe aan de kassa in de supermarkt, het is voor niemand leuk. Niet voor zij die gejaagd zijn en liefst zo snel mogelijk weer buiten staan, maar zeker ook niet voor zij voor wie het allemaal wat minder vlot gaat. Een Schotse supermarkt heeft daar nu iets op gevonden. Zij experimenteren met een ‘relaxed lane’ of een tragere kassa, waar bejaarden en mensen met dementie terecht kunnen.

78 reacties

 • Griet Maes

  3 jaar geleden
  Goed idee. Zo zijn zij minder gestresseerd doordat het trager mag gaan en wij minder gestresseerd omdat het sneller gaat!
 • Henninckx Terry

  3 jaar geleden
  Wacht maar tot Julie oud zijn,dan zal je anders spreken ,en ik DOE altijd mijn boodschappen in de week, op de middag, SUKKELS !!!!
 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  In de comments veel mensen die ouderen zacht en aardigvinden. Mijn ervaring met ouderen is toch anders hoor. De ouderen van nu hebben geen oorlog meer meegemaakt, maar werden rotverwend. Ze zijn altijd boos, altijd ontevreden, egoistisch,...
 • Francinne Declerque

  3 jaar geleden
  Exact, dat is de moderne maatschappij, laat de oudjes wachten in het tehuis op het einde en loop aub niet in de weg van de uitgebuite werkende klasse. Het zijn net die oudjes die eigenlijk niet genoeg of lang genoeg hebben gewerkt die de boel verzinken voor de werkenden, mijn geduld en respect is op, zeker in een wachtrij.
 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  Hypocriet. Eerst zoveel mogelijk zelfscan en geldtellers installeren om zoveel mogelijk winst te maken met zo weinig mogelijk personeel. En dan... ok.. laten we nog 1 "normale" kassa behouden
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.