Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Een “tragere” kassa, speciaal voor ouderen: deze supermarkt test het uit

Al dat hectische gedoe aan de kassa in de supermarkt, het is voor niemand leuk. Niet voor zij die gejaagd zijn en liefst zo snel mogelijk weer buiten staan, maar zeker ook niet voor zij voor wie het allemaal wat minder vlot gaat. Een Schotse supermarkt heeft daar nu iets op gevonden. Zij experimenteren met een ‘relaxed lane’ of een tragere kassa, waar bejaarden en mensen met dementie terecht kunnen.

78 reacties

 • Griet Maes

  3 jaar geleden
  Goed idee. Zo zijn zij minder gestresseerd doordat het trager mag gaan en wij minder gestresseerd omdat het sneller gaat!
 • Henninckx Terry

  3 jaar geleden
  Wacht maar tot Julie oud zijn,dan zal je anders spreken ,en ik DOE altijd mijn boodschappen in de week, op de middag, SUKKELS !!!!
 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  In de comments veel mensen die ouderen zacht en aardigvinden. Mijn ervaring met ouderen is toch anders hoor. De ouderen van nu hebben geen oorlog meer meegemaakt, maar werden rotverwend. Ze zijn altijd boos, altijd ontevreden, egoistisch,...
 • Francinne Declerque

  3 jaar geleden
  Exact, dat is de moderne maatschappij, laat de oudjes wachten in het tehuis op het einde en loop aub niet in de weg van de uitgebuite werkende klasse. Het zijn net die oudjes die eigenlijk niet genoeg of lang genoeg hebben gewerkt die de boel verzinken voor de werkenden, mijn geduld en respect is op, zeker in een wachtrij.
 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  Hypocriet. Eerst zoveel mogelijk zelfscan en geldtellers installeren om zoveel mogelijk winst te maken met zo weinig mogelijk personeel. En dan... ok.. laten we nog 1 "normale" kassa behouden
 1. Magda? Alles wat je altijd al wilde weten over winkelen, maar nooit durfde vragen
  PREMIUM

  Magda? Alles wat je altijd al wilde weten over winkelen, maar nooit durfde vragen

  De plastic folie rond zes flessen cola of de kartonnen bodem van evenveel brikken melk? Die mag je achterlaten op de supermarktvloer. Zo verklapte Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege onlangs, tot verbazing van de meeste consumenten. Wat je als klant nog zoal mag? Wij legden de warenhuisketens Carrefour, Delhaize en Lidl tien vragen voor die je nooit zelf durfde te stellen, maar waarvan je wel altijd het antwoord wilde kennen. Magda in de supermarkt?
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen