Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Rechts: professor Europese politiek Hendrik Vos
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Rechts: professor Europese politiek Hendrik Vos © AFP/BELGA

Een telefoontje had ook gekund: waarom De Croo het risico neemt om naar Oekraïne te reizen

Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) hebben zaterdag in Kiev de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. De Croo en Zelensky hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend, waarin België toetreedt tot een initiatief om graantransporten uit Oekraïense havens naar het zuiden te financieren. Waarom riskeren westerse leiders lijf en leden voor iets wat simpelweg ook telefonisch kan?

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. EU-leiders prijzen in Kiev "aanzienlijke inspanningen" van Oekraïne in toetredingsproces

  EU-lei­ders prijzen in Kiev "aanzien­lij­ke inspannin­gen" van Oekraïne in toetre­dings­pro­ces

  De leiders van de Europese Unie hebben vrijdag op een top met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Kiev de "aanzienlijke inspanningen" van Oekraïne op weg naar het EU-lidmaatschap geprezen. "Jouw vastberadenheid om vooruitgang te boeken is indrukwekkend, en laat ons niet vergeten dat je dit doet terwijl je strijdt tegen een agressor", verklaarde Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, zonder zich vast te pinnen op een precieze datum voor toetredingsgesprekken.