AP
Volledig scherm
© AP

Eén op de vier meisjes in Zuid-Soedan kampt met zelfmoordneigingen

Een kwart van de Zuid-Soedanse tienermeisjes heeft al aan zelfmoord gedacht. Dat blijkt uit een studie van de non-profitorganisatie Plan International. De meisjes zijn getraumatiseerd door het fysieke en seksuele geweld dat gepaard gaat met het gewapend conflict in de regio.

6 reacties

 • joseph verbeke

  4 jaar geleden
  De oorzaak van de armoede wordt niet aangepakt door de beleidsmensen in deze landen .Ze investeren liever in wapens.De enige manier van leven voor de burgers is overleven.Kinderen is een van die remedies want niemand zal voor de ouders zorgen
 • Jos Spriet-Dewaele

  4 jaar geleden
  En die moeten we allemaal binnen nemen zeker ? Wanneer word iets gedaan aan de situatie in hun thuisland ? De mensen doen er ook zelf niets aan ze zitten gewoon langs de straat met hun hand omhoog om te krijgen en kweken ondertussen lustig verder. ja ze zijn uitgemergeld maar hoe is dit zo gekomen. Maak dat de mensen niet meer moeten vluchten en je staat een hele stap verder in het hele proces
 • Manuela Lespagnard

  4 jaar geleden
  Als je geld naar die landen stuurt komt dat geld er niet aan. Er zit iemand die halverwege zijn zakken ermee vult. Hoe komt het dat die Afrikaanse regeringen niets doet?
 • Jef Denijs

  4 jaar geleden
  Zolang we hier economische vluchtelingen aanvaarden, kunnen we onvoldoende hulp bieden ter plaatse. Daar zou iedereen kunnen van profiteren.
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Het zijn ook mensen, ze hadden een mooi land maar hun ouders hebben het tot een hel gemaakt en het zal met de dag erger worden helaas ook zijn verdienen geluk maar de weelde van enkelen weegt te zwaar in de balans.