Rv
Volledig scherm
© Rv

"Een neen kan hier een ja betekenen": promofilmpje rond EU-voorzitterschap schiet in verkeerde keelgat

Europese Unie"Hier kan een neen een ja betekenen." Dat zinnetje in een promofilm naar aanleiding van het Bulgaarse voorzitterschap van de Europese Unie heeft in #metoo-tijden verontwaardigde reacties ontlokt. Bulgarije betreurt het misverstand, dat berust op een curieus verschil in lichaamstaal tussen het land en de rest van Europa.

3 reacties

 • Ricci Latte

  5 jaar geleden
  Geen toetreding = probleem opgelost!
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  5 jaar geleden
  Dat krijg je op den duur als van elke mug een olifant gemaakt wordt. Ik ken er nog zo één. In Thailand is er een gebaar met de hand dat voor hen "kom eens hier" betekent en voor ons "ga weg".
 • Sylvain Vlerick

  5 jaar geleden
  voor deze dingen is europa goed , voor de belachelijkste dingen . hier is op gereageerd zonder de achtergrond te weten , gewoon om eens in de belangstelling te staan ....
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.