Een raket wordt afgevuurd in de buurt van Cherson, begin oktober.
Volledig scherm
PREMIUM
Een raket wordt afgevuurd in de buurt van Cherson, begin oktober. © Anadolu Agency via Getty Images

Een nachtmerrie als ze in de val komen te zitten: waarom de Russen veel te verliezen hebben in Cherson

Oekraïne en Rusland maken zich op voor de beslissende strijd in Cherson. Waarom is deze zuidelijke stad zo belangrijk voor beide partijen?

33 reacties

 • Frans De Neef

  3 maanden geleden
  Waarom Oekraïne geen kernwapens geven , Poetin zou twee keer nadenken voor hij weer onzin aan het verkopen is
 • Willy Bogaert

  3 maanden geleden
  Russen hebben niets te verliezen ,ze horen daar niet thuis .Echte rovers en moordenaars van burgers
 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  In 1991 heeft Oekraiëne zelfs de Russische kernwapens op haar grondgebied teruggegeven om de verzekering te krijgen dat hun soevereniteit (lees grenzen) zou worden gerespecteerd. Het Kremlin begaat sinds 2014 en sinds 2022 de ene blunder na de andere. Ze snappen het niet dat de tijden zijn veranderd.
 • emiel wouters

  3 maanden geleden
  waarom denkt ge dat ze ontruimen. dan de dam laten springen en alles onderwater. dan hebben zij het record gebroken van slachtoffers maken. anders kunnen ze toch niet winnen. hopelijk hebben ze dan ook hun russische soldaten geëvacueerd.
 • geert Verschelde

  3 maanden geleden
  Heel de "vrije" wereld weet nu al dat als de stuwdam opgeblazen wordt dit door de Russen zal zijn. Echter daarvoor schamen de Russische meesters zich niet. De dam opblazen is zoals in de eerste WO de polders rond de ijzer blank zetten, maar dan met heel wat meer gevolgen want er is een grotere massa water en groter niveau verschil. Het
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!