De machtige Republikein Mitch McConnell zou nu ook pro afzetting zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De machtige Republikein Mitch McConnell zou nu ook pro afzetting zijn. © EPA

Eén man kan zijn bange partijgenoten toch overtuigen: Senaatsvoorzitter speelt cruciale rol in tweede impeachment Trump

Donald Trump is officieel in beschuldiging gesteld door het Huis van Afgevaardigden. Zijn tweede impeachment is een feit. Achter de schermen zou de Amerikaanse president forse druk uitoefenen op partijgenoten, al zou de machtige Republikein Mitch McConnell nu ook pro afzetting zijn.

12 reacties

 • Kevin Noël

  4 dagen geleden
  Trump heeft loyale "fans" als de republikeinen die willen behouden zullen ze toch eens 2 keer nadenken over impeachment. Veel senatoren denken enkel aan hun eigen zitje kom je uit een staat met veel Trumpisten kan je moeilijk Trump afzetten.
 • Karel Dierckx

  5 dagen geleden
  Biden haalde een nooit gezien aantal stemmen tegen Trump, die ongeacht van het resultaat van zijn impeachment ongetwijfeld nog een groot aantal rechtszaken te wachten staat. Trump raakt nooit meer verkozen, en dat weten de Republikeinen ook. Ze kunnen er beter ineens komaf mee maken. De partij is verdeeld, met of zonder Trump, maar met hem zal die verdeeldheid zeker langer blijven duren.
 • andre callens

  5 dagen geleden
  De afzetting van Trump kan bijna niet gebeuren , als de Republikeinen mee stemmen kan Trump vallen maar is de partij gesplitst . Vermits volgens het kiessysteem in de USA de winnaar alles neemt zullen de democraten de eerste twintig jaar geen tegenstand hebben en altijd de president leveren . Eens Mc Connel z'n euro valt zal hij rap van gedacht veranderen of hij komt niet meer in aanmerking voor 2024 .
 • ivan de ridder

  5 dagen geleden
  Lol, lijkt me duidelijk dat het de REPUBLIKEINEN zijn die in hun broek doen, zij hebben immers al de president, senaat EN het huis verloren. Ondertussen trekt Trump hun mee door het slijk. Er is ook geen sprake meer van 1 sterke linie, partij is gebroken in hardcore Trump-fanatici en conservatieven die de teloorgang nu wel zien aankomen (Trump afvallen = politieke zelfmoord). Ze hadden hem vorig jaar al moeten afzetten, maar ja, macht corrumpeert en maakt onsterfelijk.
 • David Geldof

  5 dagen geleden
  De republikeinen bijten liever door deze zure appel heen. Trump openlijk laten vallen zou een duidelijk signaal van de republikeinse partij zijn om aan te tonen dat het Trumpisme de partij gekaapt had. Maar dat betekent ook schuld bekennen, dus acht ik de kans klein dat hier effectief iets gaat gebeuren. Er gaan te veel stemmen, geld, macht en gekrenkte eer mee gepaard.
 1. Kamala Harris over de erfenis van een verdeeld land: “We moeten Amerika genezen”

  Kamala Harris over de erfenis van een verdeeld land: “We moeten Amerika genezen”

  Kamala Harris legt woensdag de eed af als de nieuwe vicepresident van de Verenigde Staten. Samen met Joe Biden, vanaf woensdag president, erft ze een land in extreme onrust. De coronapandemie houdt er al bijna een jaar enorm lelijk huis en heeft ook de economie zwaar getroffen, en onder de bevolking heerst er grote verdeeldheid. “Het zal niet gemakkelijk zijn”, zegt de Democrate in een interview met CBS Sunday Morning, maar ze is er klaar voor. “We moeten Amerika genezen.”
 2. LIVE. Weyts: “Onzinnig elke school te sluiten bij besmetting met Britse variant” - CD&V-voorzitter Coens: “Niet-professionele reizen niet langer toestaan”
  Play

  LIVE. Weyts: “Onzinnig elke school te sluiten bij besmetting met Britse variant” - CD&V-voorzitter Coens: “Niet-professio­ne­le reizen niet langer toestaan”

  Het aantal besmettingen daalt voor het eerst in meer dan twee weken. Het aantal opnames en overlijdens blijven dalen. De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen