Jacob Anthony Chansley, de meest opvallende van de Capitool-bestormers, was een fervente Trump-aanhanger.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob Anthony Chansley, de meest opvallende van de Capitool-bestormers, was een fervente Trump-aanhanger. © AP

Eén jaar na bestorming Capitool: hoe is het nog met Donald Trump? “Als hij zich kandidaat stelt, kan hij opnieuw president worden”

Een jaar geleden werd het Capitool bestormd. Amerika was in shock, ook de Trump-fans. Het leek het begin van het einde van Trumps rijk: verguisd en veracht zou hij worden. Niets blijkt minder waar. “Als hij zich opnieuw kandidaat stelt, moet hij au sérieux worden genomen. Hij kan de verkiezingen winnen”, zegt Amerika-kenner Bart Kerremans.

5 reacties

 • Luc Vaes

  8 maanden geleden
  Republikeinen in de VS en democratie? Nog niet veel van gezien.
 • Dithmar Guillaume

  9 maanden geleden
  Als men nu het archaïsche kiessysteem dat in de VS, net als in het VK, nog gangbaar is zou afschaffen en vervangen door een normaal systeem waarbij het aantal voorkeurstemmen rechtstreeks bepaalt wie de president wordt. Op die manier zijn de resultaten veel correcter en effectief gerelateerd aan wat de kiezers hebben bepaald. Onder dit nieuwe systeem zou Trump nooit verkozen geweest zijn en was Hillary de eerste vrouwelijke president geweest.
 • Jos Vermeulen

  9 maanden geleden
  Biden geloven ze niet, Trump wel?
 • mark germanus

  9 maanden geleden
  De oprechte woede van het volk, die het beu zijn belogen en bedrogen te worden van politieke zakkenvullers. Wat waren daar de volksvertegenwoordigers snel gaan lopen, daar hadden ze kans van nog gelyncht te worden. Als de politiekers bij ons zo bezig blijven, lopen ze kans dat dat ook gebeurd, nog even geduld tot 2024.
 • Bob De Visser

  9 maanden geleden
  Wat in de US aan de rechterzijde gebeurde is niet anders dan wat in een reeks Europese landen gebeurt waar een groot deel van de pers , media en hun journalisten links georiënteerd is en zodoende de publieke opinie beïnvloed . Socialistische stakerspikketen werkwilligen fysiek en psychologisch matrakkeren . En activistische rechters de rechtspraak geweld aandoen . Om dan nog niet te spreken van het in cordon zetten van de grootste partij van een land .
 1. Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebreide handleiding over hoe Russen kunnen deserteren

  Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebrei­de handlei­ding over hoe Russen kunnen deserteren

  Eerder deze week deed de Oekraïense president Volodymyr Zelensky al een oproep aan Russische burgers om zich te verzetten tegen de mobilisatie die woensdag door het Kremlin werd afgekondigd. “Protesteer! Vecht! Vlucht! Of geef je over aan het Oekraïense leger”, klonk het onder meer in zijn toespraak. Voor die laatste optie hebben Oekraïners de afgelopen dagen een opmerkelijk middel ingezet. Zo verspreiden ze kaartjes met een ‘handleiding’ voor Russen die de wapens willen neerleggen.