Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

“Een dode heeft mijn leven gered”: Duitse brandweerman overleeft zondvloed door zich urenlang vast te klampen aan grafkruis

Op het moment dat brandweerman Friedhelm Jacobs (59) dreigt meegesleurd te worden door de vloedgolf, kan hij zich ternauwernood vastklampen aan een groot kruis dat op een grafsteen staat op het kerkhof van Ahrweiler in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het zou zes uur duren eer hij uit zijn hachelijke positie kan ontzet worden door hulpverleners in een amfibievoertuig. Jacobs is ervan overtuigd dat hij zijn leven te danken heeft aan een dode. Dit is zijn aangrijpende verhaal.

0 reacties

 1. REPORTAGE. In Izjoem hadden Oekraïners maar op één punt internetbereik. Er geraken was op risico van hun eigen leven
  PREMIUM

  REPORTAGE. In Izjoem hadden Oekraïners maar op één punt internetbe­reik. Er geraken was op risico van hun eigen leven

  Zes maanden lang leefden de overgebleven inwoners van Izjoem in een informatie-vacuüm. Alle communicatielijnen met het westen werden afgebroken, Oekraïense kranten en radiozenders werden vervangen door Russische staatspropaganda. Nu de Oekraïense stad bevrijd is van de Russen, komen meer details over die informatie-oorlog naar buiten: “Om internet te hebben liep je het risico neergeschoten te worden.”
 2. Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, officiële dodental in Florida loopt op tot 23
  Play
  Update

  Twee miljoen Amerikanen zonder stroom door Ian, officiële dodental in Florida loopt op tot 23

  Bijna twee miljoen Amerikanen in het zuiden van de Verenigde Staten zitten zonder stroom na het passeren van orkaan Ian. De orkaan ging vrijdagmiddag lokale tijd aan land in de staat South Carolina en zwakte daarna snel af tot een storm. Eerder in de week trok Ian een spoor van vernieling door Florida, waar het dodental volgens nieuwskanaal ‘CNN’ is opgelopen tot zeker 45. De zender baseert zich op cijfers van lokale overheden. De federale autoriteiten hebben 23 doden bevestigd.