Illustratiefoto: Dit is geen beeld van het concert in kwestie.
Volledig scherm
Illustratiefoto: Dit is geen beeld van het concert in kwestie. © Photo News

Eén dode en meerdere gewonden na Danny Ocean concert in Mexico: “Ik heb geen woorden”

Bij een schietpartij na een concert van reggaeton zanger Danny Ocean zijn ten minste één dode en meerdere gewonden gevallen in het westen van Mexico, zo melden lokale media.

  1. Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis

    Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis

    El Salvador is kleiner dan België, maar telt zeker zeven keer meer gevangenen dan ons land. Het kleine land in Centraal-Amerika heeft een nieuwe massagevangenis geopend. Dat is geen overbodige luxe als je kijkt naar de manier waarop de overheid het bendegeweld aanpakt. Er is plaats voor maar liefst 40.000 gedetineerden in de nieuwe gevangenis. En ze zullen er zeker geen luxe moeten verwachten. Er is geen enkele ruimte voorzien om te ontspannen en dergelijke. Daar komt natuurlijk heel wat kritiek op.
  2. EU-leiders prijzen in Kiev "aanzienlijke inspanningen" van Oekraïne in toetredingsproces

    EU-lei­ders prijzen in Kiev "aanzien­lij­ke inspannin­gen" van Oekraïne in toetre­dings­pro­ces

    De leiders van de Europese Unie hebben vrijdag op een top met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in Kiev de "aanzienlijke inspanningen" van Oekraïne op weg naar het EU-lidmaatschap geprezen. "Jouw vastberadenheid om vooruitgang te boeken is indrukwekkend, en laat ons niet vergeten dat je dit doet terwijl je strijdt tegen een agressor", verklaarde Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, zonder zich vast te pinnen op een precieze datum voor toetredingsgesprekken.