De Braziliaanse president Jair Bolsonaro donderdag tijdens de virtuele klimaattop met internationale leiders.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro donderdag tijdens de virtuele klimaattop met internationale leiders. © Via REUTERS

Een dag na klimaattop schrapt president kwart milieubudget Brazilië

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag zijn goedkeuring gegeven aan een bezuiniging van 24 procent op het milieubudget voor dit jaar. Donderdag beloofde Bolsonaro juist nog om meer geld uit te trekken om onder meer ontbossing in het Amazone-regenwoud tegen te gaan en voor de controle op milieuregels.

20 reacties

 • heinz wolf

  2 jaar geleden
  Hem voor een periode van min. een maand in het Amazone-regenwoud dumpen om samen met de daar gehuisveste indianen te [over]leven. Het zal hem misschien van instelling doen veranderen.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Jean West, wie iets in hout wilt maken buiten of binnen doet dat met Douglas. Goedkoop en duurzaam. Douglas komt uit Europa. Ik behandel dat hout zelfs niet. Het verweert vanzelf voor regen, wind en zon.
 • Yves Steenssens

  2 jaar geleden
  Hoe is die verkozen geraakt ?
 • Jean West

  2 jaar geleden
  En maar zagen maar als je ziet hoeveel hout er gebruikt word in België voor allerlei doeleinden. Begin bij uw eigen en dan spreken op een ander.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Bolsonaro snapt geen iota van wat er in de wereld omgaat. Hij houdt geen rekening met de miljoenen Brazilianen die contact hebben met andere Brazilianen in de rest van de wereld. Hij weet niks. Totaal incompetent. Weg ermee.