De Braziliaanse president Jair Bolsonaro donderdag tijdens de virtuele klimaattop met internationale leiders.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro donderdag tijdens de virtuele klimaattop met internationale leiders. © Via REUTERS

Een dag na klimaattop schrapt president kwart milieubudget Brazilië

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag zijn goedkeuring gegeven aan een bezuiniging van 24 procent op het milieubudget voor dit jaar. Donderdag beloofde Bolsonaro juist nog om meer geld uit te trekken om onder meer ontbossing in het Amazone-regenwoud tegen te gaan en voor de controle op milieuregels.

19 reacties

 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  Jean West, wie iets in hout wilt maken buiten of binnen doet dat met Douglas. Goedkoop en duurzaam. Douglas komt uit Europa. Ik behandel dat hout zelfs niet. Het verweert vanzelf voor regen, wind en zon.
 • Yves Steenssens

  2 weken geleden
  Hoe is die verkozen geraakt ?
 • Jean West

  2 weken geleden
  En maar zagen maar als je ziet hoeveel hout er gebruikt word in België voor allerlei doeleinden. Begin bij uw eigen en dan spreken op een ander.
 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  Bolsonaro snapt geen iota van wat er in de wereld omgaat. Hij houdt geen rekening met de miljoenen Brazilianen die contact hebben met andere Brazilianen in de rest van de wereld. Hij weet niks. Totaal incompetent. Weg ermee.
 • Jan hertogs

  2 weken geleden
  Je krijgt waar je voor stemt!
 1. VS steunen opheffing patenten coronavaccin
  5

  VS steunen opheffing patenten coronavac­cin

  De Verenigde Staten scharen zich achter een voorstel om patenten op coronavaccins vrij te geven. Dat zei de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai in een interview met persbureau Bloomberg. Ontwikkelingslanden betogen binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) al langer dat de kennis achter de vaccins niet beschermd zou moeten worden, zodat ook minder rijke landen snel grote delen van de bevolking kunnen vaccineren tegen Covid-19. De Wereldgezondheidsorganisatie reageert verheugd op de mededeling.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing