De echtgenoot van Vida Mehrannia zit al vier jaar lang vast in Iran.
Volledig scherm
PREMIUM
De echtgenoot van Vida Mehrannia zit al vier jaar lang vast in Iran. © Rosie Alm

Echtgenote Iraanse VUB-prof Djalali: “Zijn gezondheid gaat snel achteruit”

De moeder en zus van de Zweeds-Iraanse VUB-gastprof Ahmadreza Djalali, ter dood veroordeeld in Iran, zijn bij een laatste bezoek geschrokken van zijn gezondheid. “Hij kan amper eten en dag en nacht staat er een sterke lamp op hem gericht”, vertellen ze aan De Morgen.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Franse toerist (36) die dronebeelden maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf

  Franse toerist (36) die dronebeel­den maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf

  Een Franse toerist die al sinds mei vorig jaar in een Iraanse cel zit, moet donderdag voor de Revolutionaire Rechtbank van het land verschijnen op verdenking van spionage en anti-Iraanse propaganda. Dat deelde zijn advocaat vandaag mee. Benjamin Brière (36) had in een Iraans natuurgebied beelden gemaakt met een drone en zich op sociale media uitgesproken tegen de verplichting voor vrouwen om een hijab te dragen.