De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak nadat de echtgenote van de Belgische ambassadeur een oorveeg had uitgedeeld.
Volledig scherm
De verkoopster bleef achter met een gezwollen, rode kaak nadat de echtgenote van de Belgische ambassadeur een oorveeg had uitgedeeld. © RV

Echtgenote Belgische ambassadeur in Zuid-Korea verhoord na klap in gezicht van verkoopster

BuitenlandDe echtgenote van de Belgische ambassadeur in Seoel is door de Zuid-Koreaanse politie verhoord, omdat ze twee winkelbedienden had aangevallen die haar verdachten van diefstal.

12 reacties

 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Hoe de zaak ook draait ze moet onmiddellijk het land verlaten, met of zonder haar man. Ze kan daar geen enkele politiek betekenis meer hebben ook niet als gezelschapsdame of gastvrouw op bijeenkomsten.
 • Johan Van Biesen

  2 maanden geleden
  Ik ben zo eens aangereden door een wagen met diplomatieke nummerplaat, had gelukkig een full omnium of ik was eraan voor de moeite, de chauffeur was uitgestapt, heeft eens gekeken naar de schade, trok zijn schouders op en stapte terug in en was weg, had ik toen een wapen op zak ik schoot hem neer, maar ja, hier mogen we niks hè.
 • Constance Evers

  2 maanden geleden
  Deze "dame" is duidelijk uit haar voorbeeldrol gevallen. Het zijn allemaal mensen, maar dit gedrag is natuurlijk niet te tolereren. Wat er ook aan voorafgegaan is. Al lang is m.i. onschendbaarheid van diplomaten topic voor herziening. Ik acht het beroep zeer hoog, vind het fantastisch werk en is nodig om goed te doen in een ander land en internationale betrekkingen strakker aan te halen. Diplomatie houdt de wereld draaiende en kan bijdragen tot een nog betere plek, ooit.
 • José verdonck

  2 maanden geleden
  Ook rijke mensen stelen in winkels, uit verveling. Ambaasadeur ontslaan want dat is een heel grote blaam voor België.
 • Sobek Wessels

  2 maanden geleden
  Het wordt hoogtijd om Diplomatieke onschendbaarheid op te heffen in zulke gevallen !! En geen Geld boete's maar reële straffen zoals Cel straf want dit is Geweld pleging !
 1. Belgische ambassadeur in Zuid-Korea onder vuur nadat zijn vrouw verkoopster in gezicht slaat

  Belgische ambassa­deur in Zuid-Ko­rea onder vuur nadat zijn vrouw verkoop­ster in gezicht slaat

  De Belgische ambassadeur in Zuid-Korea ligt onder vuur nadat videobeelden zijn verspreid waarop zijn vrouw een verkoopster in het gezicht slaat. Even daarvoor was ze ten onrechte beschuldigd van diefstal. Op sociale media roepen boze Zuid-Koreanen de ambassadeur Peter Lescouhier en zijn vrouw op om het land te verlaten. De vrouw kreeg kort na het incident een beroerte en is er slecht aan toe.