ECB-president Christine Lagarde.
Volledig scherm
ECB-president Christine Lagarde. © REUTERS

ECB-baas acht renteverhoging volgend jaar "heel onwaarschijnlijk”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft opnieuw geprobeerd om een punt te zetten achter speculaties over een renteverhoging in 2022. Topvrouw Christine Lagarde benadrukte woensdag in Lissabon dat het “heel onwaarschijnlijk” is dat het zover zal komen.

22 reacties

 • Pierre Vaneylen

  2 maanden geleden
  Ze zal haar best doen om onze spaarboekjes te plunderen Als ge zelf een astronomische wedde hebt, ligt ge daar niet wakker van.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Blijkbaar zijn ze van plan om voort te doen tot ook hier de inflatie blijft oplopen en niet meer te stoppen is. De geest is al uit de fles. Krijg er hem maar terug in.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Geen intrest geven en de inflatie laten voortwoekeren is eigenlijk niets anders dan een verkapte vermogensbelasting. Alsof dat nog niet genoeg is werden ook allerlei belastingen op spaargeld verhoogd. Ook De aangekondigde fiscale hervorming staat bol van extra belastingen op spaargeld. Dat is de kip met de gouden eieren slachten.
 • armand keyzers

  3 maanden geleden
  Een opvolger van Draghi waardig. Woordbreuk. Omdat het kan! Desontdanks de drie gestippuleerde voorwaarden toch het tegenovergestelde doen. Bedankt, dit heeft al duizenden euro's aan spaarrente gekost!
 • wim CLAES

  3 maanden geleden
  Waarom is dat een topvrouw? Die vrouw is een ramp. Ah omdat ze nu nog aan de top staat, ik snap het...
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.