De Filipijnse president Rodrigo Duterte.
Volledig scherm
De Filipijnse president Rodrigo Duterte. © AP

Duterte weigert mee te werken aan onderzoek van Internationaal Strafhof rond omstreden drugsoorlog in Filipijnen

De Filipijnse president Rodrigo Duterte "zal nooit meewerken" aan het onderzoek van het Internationaal Strafhof (ICC) naar de omstreden oorlog tegen drugs in de Filipijnen. Dat heeft zijn woordvoerder dinsdag bekendgemaakt.

5 reacties

 • chris CHRIS

  2 maanden geleden
  laat Duterte maar doen. de situatie verbetert en de veiligheid neemt toe. ik ga volledig mee met Jurgen en Eric. mijn familie en mijn kids zitten er veilig en wij zien de progressie eerste hand van Duterte zijn strategie
 • Kristof Degros

  2 maanden geleden
  De gebruikers straffen is de manier, maar er is een verschil tussen hard drugs en soft drugs. En soft drugs voor een echte medisch probleem heb ik geen probleem mee. Maar niet omdat je "zogezegde" pijn hebt ergens. En dat moet door een team van artsen vastgesteld worden, niet 1 enkeling. Maar er zijn 2 opties, oftewel maak je het legaal, oftewel vervolg je de distributeurs en de gebruikers.
 • Marc Janssens

  2 maanden geleden
  Dat ICC zou eigenlijk eens de misdaden van het Westen onder de loep moeten nemen: Belgen in Congo, Hollanders in Nederlands-Indië, Amerikanen/Britten/NAVO in Irak/Afghanistan, Britten in Noord-Ierland, Spanjaarden in Baskenland, enz... maar dat zal nooit gebeuren natuurlijk
 • Eric Leysen

  2 maanden geleden
  Duterte is tenminste een president die criminaliteit en drugsmaffia aanpakt. Het land wordt veiliger en veiliger sinds hij aan de macht is. Wie heeft er dan gelijk? De man met de harde aanpak of de linkse alternatieve wereldverbeteraars die de realiteit niet onder ogen willen zien. Net als hier in ons land trouwens.
 • Jurgen Vermaut

  2 maanden geleden
  Jaar na jaar dalen de misdaad statistieken in de Filipijnen. De beste rechter zal de Filipijnse kiezer zijn. Niet de Ultra linkse wereldverbeteraars die er niet wonen.
 1. Vlaming (31) opgepakt met drugs in land met zwaarste straffen ter wereld
  Drugs

  Vlaming (31) opgepakt met drugs in land met zwaarste straffen ter wereld

  Een Vlaming is op de Filipijnen opgepakt in een zaak waarbij een grote hoeveelheid partydrugs is gevonden. Dat melden verschillende Filipijnse media. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken zegt niet op de hoogte te zijn van de arrestatie. D.D.W.(31) werd betrapt met cannabis. Niet slim, want het Aziatische land voert onder leiding van president Rodrigo Duterte een moorddadige strijd tegen drugs. Er gelden zowat de zwaarste straffen ter wereld. “Ik had beter moeten weten”, vertelde de Vlaming in het politiekantoor aan GMA News.