Duizenden ultraorthodoxe joden woonden zondag in Jeruzalem de begrafenis bij van een invloedrijke rabbijn.
Volledig scherm
Duizenden ultraorthodoxe joden woonden zondag in Jeruzalem de begrafenis bij van een invloedrijke rabbijn. © AFP

Duizenden ultraorthodoxe joden wonen begrafenis van rabbijn bij in Jeruzalem, ondanks lockdown

Duizenden ultraorthodoxe joden hebben, ondanks de lockdown, in Jeruzalem de begrafenis bijgewoond van een invloedrijke rabbijn. Minister van Defensie Benny Gantz heeft de feiten scherp veroordeeld.

22 reacties

 • Chris Wouters

  2 jaar geleden
  Zoals Karl Marx al schreef in 1848; "Religie is Opium van het volk" (en Lenin in 1905 "Religie is opium voor het volk"). In dit geval was het blijkbaar XTC! Ik stel voor dat men deze ultraorthodoxe joden pas vaccineert (als ze al willen) nadat alle anderen hun tweede prik gekregen hebben. Ze geloven toch in een beloning in het hiernamaals!
 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Dan verschieten ze dat ze geen vaccin krijgen ze voelen zich gediscrimineerd hoe zou het komen.
 • Karel Van Beeck

  2 jaar geleden
  Een ceremonie met iets meer dan 15 man.
 • SOLOMON DERDE

  2 jaar geleden
  Yair Shreki op Channel 12: In de ultraorthodoxe sector worden begrafenissen voortdurend vergeleken met demonstraties. Voor hen is het, net zoals het is toegestaan ​​om in het openbaar te demonstreren met duizenden demonstranten (en dergelijke demonstraties vinden elk weekend plaats in Isael tegen premier Netanyahu), zo is het mogelijk om in het openbaar de begrafenis van een grote rabbijn bij te wonen.
 • Jean West

  2 jaar geleden
  En dan in België durven die de vragen om prioritair ingeënt te worden.
 1. Israël heeft al meer dan kwart van bevolking ingeënt en begint nu al tieners te vaccineren: hoe doen ze dat?
  PREMIUM

  Israël heeft al meer dan kwart van bevolking ingeënt en begint nu al tieners te vaccineren: hoe doen ze dat?

  Israël geeft iedereen het nakijken bij het vaccinatieproces. Volgens de laatste gegevens heeft 28,4 procent van de bevolking al een eerste dosis gekregen, goed voor bijna 2,5 miljoen personen in totaal. Vanaf vandaag mogen zelfs de eerste tieners hun prikje tegen het coronavirus ophalen. Het eerste Europese land is Malta, met... 3,74 procent ingeënte personen. België haalt voorlopig een schamele 1,41 procent. Hoe heeft Israël dat voor elkaar gekregen? Met een goede organisatie en een stevige portefeuille, zo blijkt.
 1. Waarom de ultraorthodoxe joden naar de synagoge blijven gaan: “Groepsdruk, diep geloof en koppigheid”
  PREMIUM

  Waarom de ultraortho­doxe joden naar de synagoge blijven gaan: “Groepsdruk, diep geloof en koppigheid”

  De aanwezigen die zaterdag bij verboden bijeenkomsten tot twee keer toe uit een Antwerpse synagoge werden gehaald, maken deel uit van de ultraorthodoxe joodse gemeenschap. Het zijn mensen die zich afsluiten van de actualiteit, maar wél de coronaregels kennen. Toch houden ze hardnekkig vast aan de zaterdagse sabbat. Dat heeft te maken met groepsdruk, allesoverheersend geloof en ook een zekere koppigheid. “Ze voelen de regels aan als pestgedrag. Daar verzetten ze zich tegen.”