Beelden van de grote brand ten noorden van Athene.
Volledig scherm
Beelden van de grote brand ten noorden van Athene. © REUTERS

Duizenden op de vlucht voor grote brand in noorden van Athene: “Achter ons is de hel”

De brandweer krijgt een grote brand ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene niet onder controle. De vlammen hebben dinsdagnamiddag de eerste huizen van enkele voorsteden bereikt. Inwoners verlaten intussen in paniek het getroffen gebied. "Achter ons is de hel", zo schreeuwde een inwoner vanuit zijn auto naar een reporter ter plaatse. Dikke rookwolken zijn vanuit heel Athene zichtbaar.

6 reacties

 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Europa moet helpen en snel.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Bossen branden meestal niet vanzelf 90% of meer is aangestoken.
 • Ronald Cardinald

  2 maanden geleden
  En waar blijft de nationale hulpverlening als het ergens in de midden oosten was dan was de hele wereld er al
 • joris peeters

  2 maanden geleden
  Veel steun aan onze griekse broeders. Ik vergeet niet hoe dapper jullie de europese grenzen hebben verdedigd tegen de invasie vanuit Turkije en geen bakzeil hebben gehaald tegen dictator Erdogan!
 • Kristof Huybrechts

  2 maanden geleden
  Veel sterkte Grieken, volgend jaar komen we terug om jullie te steunen.
 1. Vlaamse helpt Turken na bosbranden: “Mensen leven van landbouw, maar hun olijfgaarden, koeien en geiten zijn net als hun huis in vlammen opgegaan”
  PREMIUM

  Vlaamse helpt Turken na bosbranden: “Mensen leven van landbouw, maar hun olijfgaar­den, koeien en geiten zijn net als hun huis in vlammen opgegaan”

  Nog niet alle bosbranden in Turkije zijn onder controle, maar op sommige plekken denken inwoners al aan de heropbouw. De Vlaamse Sandra Claes (38) woont en werkt in de zwaar getroffen regio Manavgat en probeert daar te helpen waar het kan. “Mensen in mijn hotel genieten van hun welverdiende vakantie, ik rijd met mijn busje naar de bergen, waar de mensen bang zijn dat het vuur opnieuw zal oprukken.”
 2. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
  UPDATE
  12

  Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

  De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.