Mensen op een protestmars tegen de Salvadoriaanse president Nayib Bukele in San Salvador, El Salvador.
Volledig scherm
Mensen op een protestmars tegen de Salvadoriaanse president Nayib Bukele in San Salvador, El Salvador. © EPA

Duizenden mensen op straat tegen president El Salvador die van bitcoin tweede officiële munt maakte

Duizenden mensen zijn zondag in El Salvador op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van president Nayib Bukele, en in het bijzonder zijn beslissing om van de bitcoin de tweede officiële munt van het land te maken.

 1. President El Salvador plaatst ‘lasereyes’ en wil bitcoin minen met vulkaanenergie
  Bitcoin

  President El Salvador plaatst ‘lasereyes’ en wil bitcoin minen met vulkaan­ener­gie

  Nayib Bukele, president van El Salvador, wil vulkanische energie gaan gebruiken voor het minen of ontginnen van bitcoins. Hij heeft het staatsbedrijf dat zich bezig houdt met geothermische energie gevraagd daartoe een plan op te maken. El Salvador is het eerste land ter wereld dat van bitcoin een wettelijk betaalmiddel maakt. Op Twitter voegde Bukele aan zijn profielfoto ‘lasereyes’ toe, een populaire meme bij bitcoinfans.
 2. Kantoor president Costa Rica doorzocht vanwege corruptieonderzoek

  Kantoor president Costa Rica doorzocht vanwege corruptie­on­der­zoek

  Onderzoekers in Costa Rica hebben maandag op 57 plekken invallen gedaan, onder meer in het kantoor van president Carlos Alvarado Quesada. De huisdoorzoekingen maken onderdeel uit van een onderzoek naar smeergeld en omkoping waarbij de overheid en bouwbedrijven zouden zijn betrokken. 28 mensen zijn aangehouden, onder wie de eigenaren van twee grote bouwbedrijven. Het kantoor van de president heeft laten weten mee te werken met het onderzoek.