De bosbrand bedreigde vooral de 8.000 inwoners tellende gemeente Benahavis.
Volledig scherm
De bosbrand bedreigde vooral de 8.000 inwoners tellende gemeente Benahavis. © REUTERS

Duizenden mensen geëvacueerd door bosbranden aan Costa del Sol

Meer dan 3.000 mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag geëvacueerd vanwege een bosbrand in de toeristische Costa del Sol, in het zuiden van Spanje. Dat meldt televisiezender RTVE. Drie brandweermannen raakten gewond.

1 reactie

 • Mich Vanderhoydonck

  2 maanden geleden
  Blijkbaar is de brand ontstaan op een 7000 hectare groot domein dat toebehoorde aan de Lybische Kadafi clan ,die er destijds een paar duizend woningen,golf en hotels wilden op bouwen.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. “Verschillende meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergeschoten”
  Update

  “Verschil­len­de meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergescho­ten”

  De Russische autoriteiten hebben melding gemaakt van bombardementen nabij de Krimbrug in de stad Kertsj. Dat schrijft het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’ donderdagavond. “Op dit moment gaan de luchtverdedigingssystemen in Kertsj af. De stad en de brug zijn niet in gevaar”, liet de Russische adviseur Oleg Kryuchkov weten via Telegram. Ook de persdienst van de lokale regering sprak volgens ‘TASS’ over “gedonder” in de regio.