Duizenden mensen betogen in Wenen, Rome, Zagreb en Amsterdam tegen verplichte vaccinatie en coronamaatregelen

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn zaterdag 35.000 mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de verplichte vaccinatie. Dat blijkt uit nieuwe schattingen van de politie. In Rome protesteerden duizenden mensen tegen de coronapas en ook in de Kroatische hoofdstad Zagreb kwamen duizenden mensen op straat. In Amsterdam en Breda kwamen demonstranten ook op straat, ondanks de afgelasting na de rellen in Rotterdam gisteren. 

 1. Politie verwacht morgen enkele duizenden deelnemers op betoging tegen coronamaatregelen: “Onze manschappen zullen massa begeleiden”
  brussel

  Politie verwacht morgen enkele duizenden deelnemers op betoging tegen coronamaat­re­ge­len: “Onze manschap­pen zullen massa begeleiden”

  Morgen zondag vindt in Brussel een betoging plaats tegen de coronamaatregelen. “Die betoging werd aangevraagd en toegestaan”, bevestigt woordvoerster van de Brusselse politie Ilse Van de keere. “We verwachten ons aan enkele duizenden deelnemers. Onze mensen zullen de massa begeleiden vanaf het Noordstation tot aan de Kleine Wetstraat, zoals dat altijd het geval is bij een toegestane betoging.”
 2. Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arrestaties
  Play
  Update

  Twee betogers met schotwond in ziekenhuis na rellen Rotterdam, 51 arresta­ties

  Een demonstratie tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod in Rotterdam is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Eén politiewagen werd in brand gestoken, andere voertuigen geplunderd en vernield. De politie loste waarschuwingsschoten, maar er vielen ook gerichte schoten. Daarbij vielen gewonden. Dat iemand overleden zou zijn, zoals op sociale media rondgaat, ontkent de politie met klem. Minstens 51 mensen werden gearresteerd. Volgens politiechef Fred Westerbeke van de eenheid Rotterdam ging het “niet perse om antivaxers, maar criminelen die uit waren op geweld”. Hij houdt er rekening mee dat het vanavond weer tot rellen komt.
 1. Drugsmilieu neemt wraak op aanslagpleger. Woning in Borsbeek zes keer beschoten: “Mijn vrouw hoorde schoten en daarna reed een auto in volle vaart weg.”
  Borsbeek/Deurne

  Drugsmili­eu neemt wraak op aanslagple­ger. Woning in Borsbeek zes keer beschoten: “Mijn vrouw hoorde schoten en daarna reed een auto in volle vaart weg.”

  Een woning in de Karel Soetelaan in Borsbeek is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten met een vuurwapen. Daarbij vielen geen gewonden, maar een link met het drugsmilieu wordt wel onderzocht. Volgens onze informatie is het slachtoffer dat in het beschoten huis woont zelf een bekende in enkele drugsdossiers, evenals verdachte in het onderzoek naar een granaataanslag op de voormalige dansschool Roels aan de Boterlaarbaan in Deurne.