Demonstranten verzamelen zich voor het huis van premier Nethanyahu in Jeruzalem.
Volledig scherm
Demonstranten verzamelen zich voor het huis van premier Nethanyahu in Jeruzalem. © AFP

Duizenden Israëliërs op straat tegen premier Netanyahu ondanks coronamaatregelen

De strikte lockdownmaatregelen om het coronavirus te beteugelen weerhouden de Israëli er niet van te demonstreren tegen premier Benjamin Netanyahu. Duizenden mensen gingen gisterenavond na zonsondergang opnieuw de straat op om hun afkeer te tonen tegenover Netanyahu en zijn beleid.

 1. Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”
  Play

  Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”

  Bij een bloedige aanslag in het centrum van de Franse kuststad Nice zijn donderdag drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt, één slachtoffer werd onthoofd. In andere Franse steden kwam het tot incidenten met mogelijke aanslagplegers. Terreurexpert Faroek Özgünes legt bij HLN LIVE uit waarom hij eigenlijk niet verbaasd is over dit dramatische nieuws. “We zitten echt wel in een escalatie”, zegt hij.
 2. Vlaming Thijs in lockdown in Israël: “De maatregelen hebben hier niets uitgehaald”
  PREMIUM

  Vlaming Thijs in lockdown in Israël: “De maatrege­len hebben hier niets uitgehaald”

  Israël is als eerste land ter wereld opnieuw in strenge lockdown gegaan. Niemand mag zich verder dan 1 kilometer rond zijn of haar woning verplaatsen. Vlaming Thijs Stuyver (28), die er al twee jaar woont en werkt, zit een verplichte quarantaine uit in een hotelkamer. Hij kreeg zijn eerste ‘overlevingspakket’ met eten en drinken voor drie dagen. “Er zit continu iemand aan de receptie, die controleert of ik en de anderen hier ter plekke blijven. Ik hoop dat het in België niet zover komt als hier.”
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is