Volgens oppositiepoliticus Ilja Jasjin was het geen treurmars, maar een betoging voor democratische hervormingen en een politieke demonstratie tegen de Russische president Vladimir Poetin en voor een vrij Rusland.
Volledig scherm
Volgens oppositiepoliticus Ilja Jasjin was het geen treurmars, maar een betoging voor democratische hervormingen en een politieke demonstratie tegen de Russische president Vladimir Poetin en voor een vrij Rusland. © EPA

Duizenden gedenken moord op Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov

Duizenden mensen hebben vandaag tijdens een mars in Moskou de moord op de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov herdacht. Die werd op 27 februari 2015 vlakbij het Kremlin doodgeschoten. De organisatoren spraken over 8.000 deelnemers aan de mars, de politie hield het op 6.000.

0 reacties

 1. Stad Nice verovert plekje op Werelderfgoedlijst Unesco, ook Neder-Germaanse limes toegevoegd
  1

  Stad Nice verovert plekje op Werelderf­goed­lijst Unesco, ook Ne­der-Germaanse limes toegevoegd

  De Zuid-Franse stad Nice is dinsdag opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het gaat meer in het bijzonder over het gedeelte van de stad dat wordt omschreven als “het overwinteroord aan de Rivièra”, waaronder ook de bekende Promenade des Anglais valt. Ook de Neder-Germaanse limes werden op de werelderfgoedlijst geplaatst. Dit is een gedeelte van de Romeinse limes in Nederland en Duitsland en maakt deel uit van de veel grotere grens van het Romeinse Rijk in Europa en Noord-Afrika. Hier stonden al delen van op de werelderfgoedlijst. De lijst telt in totaal zo’n 1100 werelderfgoederen.
 2. Recordaantal besmettingen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Recordaan­tal besmettin­gen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Vandaag telt Tokio 2.848 nieuwe coronabesmettingen, het hoogste dagaantal ooit en vier keer het gemiddelde aan het eind van vorige maand. Binnen de olympische bubbel lijkt de situatie veel beter onder controle. In Tokio lag de positiviteitsratio op 30 procent, bij de aankomsten op de internationale luchthavens van Japan lag de positiviteitsratio tussen 1 en 25 juli op 0,08 procent. In dezelfde periode werd onder de atleten en bezoekers van de Spelen een positiviteitsratio van 0,02 procent opgetekend. “We houden het testniveau heel hoog en de besmettingsgraad heel laag”, verzekerde Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité.