Volledig scherm
© REUTERS

"Duizenden doden in Zuid-Soedan"

UpdateHet Zuid-Soedanese leger heeft vandaag de belangrijke stad Bor heroverd op de rebellen, een week nadat de hoofdstad van de staat Jonglei was gevallen. Dat deelde de minister van Informatie, Michael Makwei, mee. De VN geloven dat het dodental in Zuid-Soedan inmiddels in de duizenden loopt. Dat heeft humanitair coördinator van de Verenigde Naties Toby Lanzer vandaag tegen de BBC gezegd.

 1. Amerikaanse evacuatievliegtuigen beschoten in Zuid-Soedan
  Update

  Amerikaan­se evacuatie­vlieg­tui­gen beschoten in Zuid-Soe­dan

  Vier Amerikaanse soldaten zijn gewond geraakt in het Zuid-Soedanse Bor. Dat heeft het Amerikaans ministerie van Defensie bekendgemaakt. "Nadat hun toestel door een schot vanop de grond geraakt is, heeft het rechtsomkeer gemaakt naar een luchtmachtbasis buiten het land en is de missie geannuleerd", meldt het Pentagon in een communiqué. Het Pentagon zegt niet of het geraakte toestel een vliegtuig of helikopter is.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok