18.000 Catalanen trokken de straat op in Madrid.
Volledig scherm
18.000 Catalanen trokken de straat op in Madrid. © AFP

Duizenden Catalanen betogen in Madrid

In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn vandaag duizenden Catalanen op straat gekomen. Ze eisen de vrijlating van de Catalaanse separatisten waartegen een proces loopt.

5 reacties

 • Nicca Vermeirsch

  4 jaar geleden
  Een stel oproerkraaiers die vechten voor een verloren zaak. Een sterk Europa om te concurreren tegen de wereldmarkten. Stop de waanzin met kleine regio’s ! Ze zouden die gasten beter opsluiten !
 • Andre Vastenavont

  4 jaar geleden
  Volgens de organisatoren 120.000, volgens de politie 18.000. Er waren 500 bussen (x50) 9 treinen, gecharterde vliegtuigen en dan was er nog prive-vervoer. Nee, het waren er wellicht geen 120.000. Maar als je als media enkel het officiële aantal geeft, toont dat aan welke kant je kiest.
 • Roger Deprez

  4 jaar geleden
  Vrijheid van mening en geweldloos moet kunnen zeker weten.
 • Jos Huibers

  4 jaar geleden
  500 bussen met 50 man, is al 25000, zonder al diegene die met trein of eigen vervoer gingen, wat zijn de media toch kritisch geworden?
 • Jens van den Broeck

  4 jaar geleden
  Prachtig. Samen sterk tegen de linkse EU-dictatuur!
 1. Oekraïne verbiedt hoge functionarissen in buitenland op vakantie te gaan

  Oekraïne verbiedt hoge functiona­ris­sen in buitenland op vakantie te gaan

  De Oekraïense regering heeft de hoge functionarissen en alle gekozen functionarissen, inclusief vrouwen, verboden om tijdens de Russische invasie op vakantie naar het buitenland te gaan. De regering heeft dit beslist omdat er recent heel wat schandalen opdoken waarbij belangrijke leiders betrokken waren. “Een regeringsresolutie daarover is vrijdag al in werking getreden”, zei de Oekraïense grenswachtwoordvoerder Andriy Demtsjenko aan AFP. “Ze kunnen nu alleen vertrekken als onderdeel van een missie.”