18.000 Catalanen trokken de straat op in Madrid.
Volledig scherm
18.000 Catalanen trokken de straat op in Madrid. © AFP

Duizenden Catalanen betogen in Madrid

In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn vandaag duizenden Catalanen op straat gekomen. Ze eisen de vrijlating van de Catalaanse separatisten waartegen een proces loopt.

5 reacties

 • Rosanne Van Daele

  3 jaar geleden
  Een stel oproerkraaiers die vechten voor een verloren zaak. Een sterk Europa om te concurreren tegen de wereldmarkten. Stop de waanzin met kleine regio’s ! Ze zouden die gasten beter opsluiten !
 • Andre Vastenavont

  3 jaar geleden
  Volgens de organisatoren 120.000, volgens de politie 18.000. Er waren 500 bussen (x50) 9 treinen, gecharterde vliegtuigen en dan was er nog prive-vervoer. Nee, het waren er wellicht geen 120.000. Maar als je als media enkel het officiële aantal geeft, toont dat aan welke kant je kiest.
 • Roger Deprez

  3 jaar geleden
  Vrijheid van mening en geweldloos moet kunnen zeker weten.
 • Jos Huibers

  3 jaar geleden
  500 bussen met 50 man, is al 25000, zonder al diegene die met trein of eigen vervoer gingen, wat zijn de media toch kritisch geworden?
 • Jens van den Broeck

  3 jaar geleden
  Prachtig. Samen sterk tegen de linkse EU-dictatuur!
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.