Overstromingen ten noorden van Sydney, in de Australische staat New South Wales.
Volledig scherm
Overstromingen ten noorden van Sydney, in de Australische staat New South Wales. © ANP / EPA

Duizenden Australiërs vluchten voor overstromingen

Duizenden bewoners van de oostkust van Australië hebben woensdag hun huizen verlaten voor de overstromingen die de regio teisteren. De zware regens trekken nu noordwaarts, na eerder al Sydney overstroomd te hebben.

 1. Finse premier onder vuur vanwege gelekt feestfilmpje: “Ik heb niets te verbergen”
  Play

  Finse premier onder vuur vanwege gelekt feestfilm­pje: “Ik heb niets te verbergen”

  Een gelekt filmpje waarop een feestende premier te zien is, leidt in Finland tot de nodige commotie. Vooral de timing valt slecht: Sanna Marin (36) had recent ook al kritiek gekregen omdat ze te veel tijd zou doorbrengen op festivals en in discotheken. Een zwaard dat aan twee kanten snijdt, want haar aanhangers vinden haar net daarom de coolste regeringsleider ter wereld. “Ik heb niets te verbergen”, laat de premier zelf optekenen.
 2. WHO adviseert mensen besmet met apenpokkenvirus om zich ook van hun huisdieren te isoleren

  WHO adviseert mensen besmet met apenpokken­vi­rus om zich ook van hun huisdieren te isoleren

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt mensen die besmet raken met het apenpokkenvirus en huisdieren hebben om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Vorige week werd een eerste besmetting bij een hond gemeld nadat het dier bij zijn besmette baasjes in bed had geslapen. Dat zoiets "in theorie" mogelijk was, wisten experts van de WHO. Zo'n besmetting verhoogt de kans op gevaarlijke mutaties.