Willem Engel, de voorman van de actiegroep Viruswaarheid.
Volledig scherm
Willem Engel, de voorman van de actiegroep Viruswaarheid. © BELGA

Duizend mensen ondertekenen aangifte tegen Nederlandse coronascepticus Willem Engel

In Nederland hebben al ongeveer 1.200 mensen een collectieve aangifte tegen Willem Engel, de voorman van de actiegroep Viruswaarheid, ondertekend. Volgens de initiatiefnemers van de aangifte maakt Engel zich schuldig aan opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting en uitingen van terroristische aard. Volgens Engel is de aangifte niet gebaseerd op feiten. “Ik probeer het debat scherp te voeren, maar ga nooit over de lijn”, beweert hij. 

 1. Turkije pakt verdachten op om dreiging Nederlands consulaat

  Turkije pakt verdachten op om dreiging Nederlands consulaat

  De Turkse inlichtingendienst MIT en de politie zijn een onderzoek gestart naar een mogelijke dreiging dat Islamitische Staat aanslagen wilde plegen op het Nederlandse en het Zweeds consulaat in Istanboel. Die volgde op de rel twee weken geleden in Den Haag en Stockholm rond een verscheuring en een verbranding van een koran. Turkse media melden dat de inlichtingendienst vreesde dat de Afghaanse tak van de terreurbeweging aanhangers in Turkije opdracht had gegeven de aanslagen te plegen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.