Zo moet de rivieraak, waarvan in Koeweide resten zijn gevonden, er hebben uitgezien. Dit is de reconstructie van een rivieraak die in Vleuten is gevonden.
Volledig scherm
Zo moet de rivieraak, waarvan in Koeweide resten zijn gevonden, er hebben uitgezien. Dit is de reconstructie van een rivieraak die in Vleuten is gevonden. © Consortium Grensmaas

Duizend jaar oude boot gevonden bij ontgrindingen in Nederlands Limburg

In Nederlands Limburg is tijdens grindwinning bij de Maas een ongeveer duizend jaar oude boot gevonden. Het gaat om de houten scheepsresten van een rivieraak uit de periode van de 11e tot 13e eeuw, maakte het Consortium Grensmaas bekend.

  1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
    TV
    2

    ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

    ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.