Duitsland zet experimentele behandeling in zoals bij Trump: kostprijs van 2.000 euro per dosis
Duitsland wordt het eerste land van de Europese Unie dat dezelfde experimentele behandeling met antilichamen gaat gebruiken die de gewezen Amerikaanse president Donald Trump hielp te herstellen van Covid-19. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jens Spahn gezegd.
Delen per e-mail
"De regering heeft 200.000 doses gekocht voor 400 miljoen euro", zei Spahn tegen de krant Bild am Sonntag, wat neerkomt op 2.000 euro per dosis.
De cocktails met zogenoemde monoklonale antilichamen worden de komende week ingezet in universitaire ziekenhuizen, zei hij. De minister voegde eraan toe dat Duitsland "het eerste land in de EU" is dat ze gebruikt in de strijd tegen de coronapandemie.
Spahn noemde niet de naam van de fabrikant die de geneesmiddelen zal leveren, maar bevestigde dat het hetzelfde medicijn is dat aan Trump werd gegeven toen hij in oktober vorig jaar getroffen werd door Covid-19. "Ze werken als een passieve vaccinatie. Het toedienen van deze antilichamen in een vroeg stadium kan risicopatiënten helpen een ernstiger ziekteverloop te voorkomen”, zei Spahn.
Iedereen vaccin tegen eind augustus
Trump, die vorig najaar kort in het ziekenhuis lag met het coronavirus, kreeg de antilichaamtherapie ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Regeneron, bekend als REGN-COV2, voordat de behandeling wettelijke goedkeuring had gekregen. Hij zei later dat het medicijn "fantastisch werk" had verricht.
Het Amerikaanse bedrijf Eli Lilly heeft een soortgelijke therapie ontwikkeld.
De Duitse order komt op het moment van groeiende frustratie in de EU over een trager dan verwachte uitrol van vaccins. Vaccinproducenten Pfizer/BioNTech en AstraZeneca hebben beide gezegd dat zij op korte termijn minder doses aan Europa leveren dan verwacht vanwege productieproblemen.
De Duitse regering verwacht niettemin alle Duitsers tegen eind augustus een vaccin te kunnen geven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Australische arts geeft twee bejaarden viermaal voorgeschreven dosis van coronavaccin
Twee bejaarden van een Australisch rusthuis in Brisbane kregen een dosis van het Pfizer-vaccin toegediend die vier keer hoger lag dan de voorgeschreven hoeveelheid. De arts in kwestie had de verplichte opleiding om te vaccineren niet gehad en vergiste zich. Hij nam ontslag als vaccinator. -
Energie
Coöperatieve energieleveranciers: wie zijn ze en betaalt u er ook meer?
De grote namen op onze energiemarkt zijn de meeste mensen wel bekend, maar ook kleinere spelers winnen de laatste jaren aan belang. Zo kiezen veel mensen bewust voor een zogenaamde coöperatieve energieleverancier. Mijnenergie.be legt uit hoe die werken en of er ook een voelbaar verschil is op de energiefactuur. -
1
Ook Britten hebben problemen met levering vaccins: fors minder inentingen afgelopen dagen
Ook het Verenigd Koninkrijk - een van de landen die al het verst staan met het inenten van onderdanen - blijkt problemen te hebben met de levering van vaccins. Dat heeft de Britse topexpert Jonathan Van-Tam verteld aan nieuwszender Sky News. De jongste dagen werden daardoor aanzienlijk minder spuitjes gezet. -
-
Spaarboekjes brengen niet op: waar moet je wél in investeren?
-
PREMIUM
“Hij sloeg zijn hond tot die de vloer onderpiste”: wat we allemaal weten over Hitlers vader Alois
-
Terug naar Lombardije1
Een jaar geleden veranderde kerk van Don Carminati in massamortuarium: “Irreëel dat ik in zo’n nachtmerrie beland was”
“Het overkomt me soms dat ik terugdenk en me afvraag: is dit echt gebeurd? Het leek me irreëel en onmogelijk dat ik in zo’n nachtmerrie beland was.” De emotionele reactie van Don Carminati spreekt boekdelen. De priester zag zijn kerk in het begin van de coronapandemie veranderen in een massamortuarium. Robin Ramaekers ging hem nu voor de reportagereeks ‘Terug naar Lombardije’ opnieuw opzoeken. -
Livios
7 oplossingen voor meer privacy in je tuin
Een groot aandachtspunt - zeker bij nieuwe tuinen - is het vermijden van inkijk. Maar je wil toch geen jaren wachten voor je haag of beplanting voldoende beschutting biedt? Privacy in je tuin op één dag: bouwsite Livios legt uit hoe je dit voor elkaar krijgt.
19 reacties
Stefanie, Fanny Verhuysen
Gerry Cle
Georges Baert
magda de munck
Gert Veer