Pumba tijdens zijn ontsnapping.
Volledig scherm
Pumba tijdens zijn ontsnapping. © Bernd Wüstneck/dpa-Zentralbild/

Duitsland woest: “Ontsnapte circuszebra Pumba onterecht doodgeschoten”

In de Duitse plaats Liepen heeft de politie woensdag een ontsnapte circuszebra doodgeschoten, omdat het dier een ongeluk had veroorzaakt op een snelweg. De 5-jarige Pumba had, aldus de directeur van Circus Barlay, makkelijk met narcosepijltjes kunnen worden verdoofd. Zij dient een klacht in tegen de schutter die de getalenteerde hengst van het leven beroofde. “Wat een drama! Dit was absoluut niet nodig geweest.”

14 reacties

 • Norbert Thieren

  1 jaar geleden
  Sommigen weten nog altijd niet dat wilde dieren in hun natuur horen. De circusmensen zijn de echte schuldigen.
 • Marc Fabry

  1 jaar geleden
  Die dieren hebben in een circus niets te zoeken. Laat die beesten gerust en probeer de mensen op andere manieren te vermaken. Ik heb nog nooit genoten van een optreden met wilde dieren. Alleen daarom ga ik nooit naar een circus.
 • Piet Van Buggenhout

  1 jaar geleden
  Verdoven was ideaal geweest, maar de bijgeroepen politiemannen hebben geen wapen dat verdovende pijltjes schiet. De zebra had al botsingen veroorzaakt en was nog bezig schade aan te richten. De politie greep in met de middelen die ze heeft, het zijn de circusmedewerkers met hun verdovende pijltjes die niets gedaan hebben om het dier te vangen of te stoppen.
 • Alain Luppens

  1 jaar geleden
  Die heel korte tijd van vrijdheid waren haar beste momenten!!! Weeral een zwakke zet van de politie maar aan de andere kant, wat is een circusleven waard? Dat dit nog bestaat de dag van vandaag!!!!
 • myriam michiels

  1 jaar geleden
  Schandalig, wat is het volgende ??? De mens omdat hij verkeerd over steekt????? Of mijn kat omdat die soms miauwt ???????? Dju zeg. Daarbij horen die dieren in hun land van herkomst te zijn en niet in een circus......
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven