Duitsland wil vaccinaties verplichten vanaf februari en introduceert ‘harde maatregelen’ voor ongevaccineerden

Duitsland gaat vaccinaties tegen het coronavirus verplichten vanaf februari. Daarnaast komt er een ‘lockdown’ voor ongevaccineerden, zo omschrijven lokale media de nieuwe coronamaatregelen waar de leiders van de zestien Duitse deelstaten, bondskanselier Angela Merkel en haar beoogde opvolger Olaf Scholz het eens over zijn geworden. 

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Elf Vlamingen getuigen over corona in hun land: “Die golven stop je met beter testen en prikken, niet met lockdowns”
  PREMIUM

  Elf Vlamingen getuigen over corona in hun land: “Die golven stop je met beter testen en prikken, niet met lockdowns”

  Nu we weer met een sluitingsuur zitten, wilden we weten hoe het er coronagewijs aan toegaat buiten Europa. Geldt er nog mondmaskerplicht in pakweg Santiago? Is het leven nog op slot in Nieuw-Zeeland? En hoe reageren Tokio of Bangkok op de omikronvariant? We deden een wereldwijde belronde en vroegen elf Vlamingen naar de situatie in hun land. En dan krijg je ook verhalen over mondmasker-razzia’s en aanmoedigingspremies voor wie zich laat prikken.